Skip to main content

Kesilapan Engineering Yang Paling Pelik





Bukan sekadar pelik, lawak pun ye jugak kan?


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

source: http://www.dumage.com

Comments

  1. ahhh..don't blame it upon the engineers!coz I'm one of them.haha. itu lah dinamakan kretif tahap ke-99. =p

    ReplyDelete
  2. Err ni salah incik engineer ke cik arkitek. Ke pakcik kontraktor yg tk ikut pelan.

    ReplyDelete
  3. hahaha..sume engineer mrh plak cik billy..hehe yup that was all cause of the mather nature kn..mule2 bina mesti bkn mcm tuh but after too many re-construction it ended up like that..hehe i guess so ^^ SELAMAT HARI RAYA encik billy!

    ReplyDelete
  4. @Sizzling Suzai hahah, kena mrh la pulak dgn engineer2, padahal en Billy sniri pn dlm bidang engineering gak..hahaha,yup some of them (maybe)due to the mother of nature..biasalah kn..hehe

    Happy Hari Raya gak cik suzai~

    ReplyDelete
  5. ni mesti engineer x cukup jam kredit...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

Keindahan 'Sungai BIRU' atau 'Blue Lagoon' di Alor Setar, Kedah

Lebih dikenali sebagai Sungai 'Ayaq Biru' dikalangan penduduk setempat, ratusan pengunjung dari pelbagai kawasan datang silih berganti untuk menyaksikan keindahan panorama itu yang dikatakan pertama kali berlaku.

[Gambar] Kemunculan Gunung Berapi Anak Krakatau Yang Muncul Dari Laut Sejak 1929

Seperti ditulis dari Geo Magz, Majalah Geologi milik Kementerian Energi dan Sumber Daya Mineral (ESDM), Gunung Anak Krakatau lahir ke permukaan laut pada 15 Januari 1929.