Monday, August 8, 2011

Kerajaan Umum Bonus Raya Setengah Bulan Untuk Penjawat Awam, RM500 Untuk Pesara

Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini.


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, berkata kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.

"Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini," kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.

Perdana Menteri berkata, kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas ini dapat meringankan beban penjawat awam dan pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri.

"Ini menunjukkan bahawa kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajian penjawat awam dan pesara kerajaan. Pemberian ini juga satu penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam," katanya.

Najib berkata, pemberian bonus dan bayaran khas itu akan membabitkan 1.27 juta penjawat awam Persekutuan dan 590,000 pesara kerajaan dengan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion.

sumber: berita harian

Entri-Entri Berkaitan.....

4 comments:

 1. ambil hati..huhu mekasehh

  ReplyDelete
 2. Tima kasih byk2 kpd kerajaan......coz bg bonus kt kte org nie.

  ReplyDelete
 3. time kasih kepada kerajaan yang prihatin kepada penjawat awam macam kami.bg bonus kepada kami..kami bersyukur semoga kerajaan kekal selama2nya..amin..

  ReplyDelete
 4. skit2 penjawat awam yg dpt..yg swasta cm ner lak..org kerajaan bkn buat kerja sgt pn..goyang kaki je lebih..bl gaji x naik bising..x tau nk bersyukur..bl ade hari perayaan mst dpt bonus..memang x adil..

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails