Skip to main content

Comelnyee...Anak-Anak Ayam Yang Berwarna-Warni




Teringat dulu-dulu masa kecik-kecik encik Billy pernah bela anak ayam berwarna-warni macam ni...masa tu memang popular dekat kawasan kampung, tak silap ada tauke Cina jual seekor seringgit, sekarang ni dah takde rasanya. Anak-anak ayam ini sebenarnya telah diwarnakan dan akan kembali ke warna asal bila dah besar...



sumber gambar: http://www.gilerkentang.com

Comments

  1. erkk?? ada ker?? xpernah tengok pon.. :)

    ReplyDelete
  2. mm..x pernah tengok ayam berwarna warni camni...

    ReplyDelete
  3. Boleh saya pinjam gambar? Saya nak cerita pasal ayam ni kat blog tapi dulu time kecik2 tak amek gambar. Nnt sy link kan blog ni :) eh?Boleh saya pinjam gambar? Saya nak cerita pasal ayam ni kat blog tapi dulu time kecik2 tak amek gambar. Nnt sy link kan blog ni :) eh?

    ReplyDelete
  4. @Lina Lokman boleh jer...gambar2 kt atas tu pun sy amik dr website org lain :)

    ReplyDelete
  5. "cmeynye..billy xnk bg kt sy kew..hehe..

    ReplyDelete
  6. dulu kat pasar malam selalu ada jual ayam warna warni ni...rasa tertipuu!~:P

    ReplyDelete
  7. ayah penah beli dulu mse kecik2.
    huhu.
    >.<

    ReplyDelete
  8. sekarang kalau nak beli anak ayam ni tahu tak kat mana.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.