Monday, August 22, 2011

10 Bandaraya Paling Bersih di Dunia





Berikut ialah ranking 10 teratas bandaraya paling bersih di dunia pada 2011 yang dikeluarkan oleh firma perunding Mercer:


1. Calgary (Canada)


2. Honolulu (Hawaii – USA)


3. Ottawa (Canada)


4. Helsinki (Finland)


5. Wellington (New Zealand)


6. Minneapolis (USA)


7. Adelaide (Australia)


8. Copenhagen (Denmark)


9. Kobe (Japan)


10. Oslo (Norway)


source: http://difficultday.com/

Entri-Entri Berkaitan.....

13 comments:

  1. hmm..bila la malaysia nk msuk dlm senarai nih

    ReplyDelete
  2. mm..indahnya negara org..
    p hujan emas dinegeri org...hujan batu dinegeri sendiri...ehehehe

    ReplyDelete
  3. malaysia rasanya mungkin tak akan tersenarai. kenapa? tepuk dada tengok persekitaran.

    ReplyDelete
  4. tapi kenape Singapore x masuk list... kate the cleanest city on earth...

    ReplyDelete
  5. smue yg diatas tu adalh kota idamanku

    ReplyDelete
  6. Malaysia kan antara negara2 Islam.. negara islam semua umatnya byk pengotor, pemalas dll. jadi umat islam tu patut malu. merekalah yg memalukan ad-din mereka sndiri. mereka penipu..mengatakan akan Islam, tapi tak ikut, apabila buat sesuatu xpernah depankan Allah,x penah pikirkan Allah,Allah jauh dgn mereka.

    ReplyDelete
  7. saya pernah belajar kat wellington new zealand.. ada la jugak sampah2 tu.. tapi bandar dia bersih mungkin sebab selalu berangin.. since wellington tu tepi laut.. mmg kuat angin dia sampai orang pun boleh tertolak.. happened once to a friend of mine.. kerana selalu berangin, ia dipanggil Windy Wellington. paling best, bukan sahaja bersih, tapi sangat aman dengan locals yang very friendly.. !

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails