Skip to main content

Rumah Bergerak Will Smith Yang Serba Mewah





Ia bukan satu perkara yang pelik di Amerika Utara apabila kebanyakan keluarga memiliki versi 'mobile home' mereka tersendiri, kerana sememangnya mereka gemar melakukan aktiviti travel secara berkala untuk satu tempoh yang agak lama. Tetapi, pernahkah anda melihat versi 'mobile home' yang diubah suai daripada lori treler, dan yang menariknya ia serba mewah? Macam gambar-gambar di bawah ini?


Info Ringkas: 
  • Mobile Home serba mewah ini milik pelakon Hollywood terkenal, Will Smith yang selalu membawa rumah bergerak ini bersamanya ketika  melakukan penggambaran sesebuah filem.
  • Ketika ini Will Smith sedang melakukan penggambaran filem 'Men in Black III' di New York.
  • Rumah bergerak yang berharga RM 5.4 juta ini mempunyai panjang 55 kaki dan mempunyai dua tingkat.
  • Antara ciri-ciri kemewahan rumah ini: mempunyai tangga yang diperbuat daripada marble, TV LCD High Definition 100 inci, sebuah lounge, master bedroom, gym peribadi, dapur dan bilik air granite.

Lagi gambar-gambar menarik:

Inilah treler 2-tingkat serba mewah milik Will Smith
 


Di lokasi penggambaran 'Men in Black III'
 
 


Spiral Staircase with marble
 


Flat skrin TV di mana-mana...

Seriously, everywhere.... ;p
 


Wet bar dengan HDTV 100 inci
 


Salah satu daripada 2 bilik air yang ada...


Dapur serba lengkap
 
 
 
 


Lounge....
 


Tak puas tengok gambar2 di atas? Apa kata tengok klip di bawah pula....;p

sumber: http://1hiphopucit.com, http://www.businessinsider.com

Comments

  1. rumah aq pon tak secantik ini...mak aih...

    ReplyDelete
  2. mak ai..harga rm 5.4juta..baik buat banglo 10 tingkat. lg best..

    ReplyDelete
  3. mm..pernah terbaca y rumah bergerak dia ni diarahkan pindah ke tempat lain sebab menyekat laluan org awam... xD

    ReplyDelete
  4. mmg smart la... ni mesti org yg suka duduk rumah tp bila byk travel, dia nak bawa rumah skali travel bsama... bijak jga idea dia ni... :)

    ReplyDelete
  5. rumah bergerak pun dah gitu mewah..rumah betul2 dia mesti lg hebat ...

    serius , mmg teringin nk ada satu caravan ;)

    ReplyDelete
  6. kat sini nak beli rumah teres pun sakit... :(

    ReplyDelete
  7. kalau aku dapat satu pon jadi la . senang g mane2 xsakit badan or tengkuk tido kt dlam kete bile g jalan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.