Skip to main content

Majlis Pengebumian Termewah Orang Kaya China

Seorang jutawan China di Wilayah Wenling melakukan upacara pengebumian yang dianggap termewah di China untuk mendiang ibunya. Majlis pengebumian itu bernilai kira-kira RMB 5 juta (RM 2.5 juta). 


Majlis itu diadakan di sebuah sekolah menengah di bandar Wenling. Perarakan membawa mayat disertai oleh sejumlah limousin dan kereta-kereta mewah yang lain, dan turut membuat persembahan adalah daripada 20 band muzik. Kawasan itu dilapisi oleh karpet, puluhan ribu bunga, 16 meriam dan 8 kamera untuk proses merakam upacara itu. Ia turut disertai oleh kira-kira 10 ribu orang.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sumber: http://www.chinasmack.com

Comments

 1. hmm..membazir je. xde kerja kot?

  ReplyDelete
 2. mcm pesta... gile ah...

  ReplyDelete
 3. huyooo.. gler kaye

  *dari membazir wat majlis tok org mati baik la bg aku nih.. leh gak bayar yuran study ker... duit minyak kete ker...

  latest entry Memberi biar ikhlaskan?? & Urban-or-Disaster

  ReplyDelete
 4. *ha2..msti mk dye x sronok.
  sbb x dpt join skali.
  nk tngk meriam krande trttup.
  dgr bunyi je.. silap2 mlatah org tue tu... kah2..

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.