Thursday, July 28, 2011

Lelaki Pertama di Dunia Yang Boleh Mengandung Kini Sudah Mempunyai 3 Orang Anak


Thomas Beatie, lelaki pertama di dunia yang boleh mengandung, kini sudah mempunyai 3 orang anak dalam tempoh 3 tahun.

 Bersama 3 orang anaknya...

Mr Beatie, yang kini tinggal di Arizona dengan isterinya, Nancy dan tiga anak mereka, mendapat perhatian antarabangsa di seluruh dunia apabila dia menjadi orang pertama di sisi undang-undang transgender untuk hamil.

Sekarang, beliau dan isterinya telah mempunyai sebuah keluarga lengkap yang selalu diimpikan mereka, dan 'lelaki' 37 tahun nampaknya telah mula mengambil testosterone semula, untuk membantu beliau membina kembali fizikal otot lelaki.

 Sekarang ni dah ada 6 packs

Mr Beatie dilahirkan sebagai seorang wanita dengan nama Tracy Lagondino, di Hawaii pada tahun 1974, tetapi berkata beliau sentiasa merasakan dirinya seperti mahu menjadi seorang lelaki.

Apabila dia berusia dua puluhan, dia mula mengambil suntikan testosteron, memberinya bulu muka, suara yang lebih rendah dan mengubah organ-organ seksualnya.

Pada tahun 2002, beliau telah menjalani mastektomi dan menjadi lelaki yang sah di sisi undang-undang - tetapi dia memilih untuk menjaga faraj, rahim dan organ-organ seksual wanita yang lain agar pasangan itu boleh mempunyai anak, setelah isteri beliau menjalani histerektomi dan tidak boleh mengandung.
 

Selepas lebih daripada lapan tahun, dia berhenti mengambil testosterone supaya dia boleh hamil, walaupun beberapa kesan, termasuk bulu muka, adalah kekal.

Pasangan itu membeli sperma daripada penderma tanpa nama dan Mr Beatie menjalani permanian beradas. Selepas kehamilan ektopik yang membawa kepada pembedahan kecemasan, dia akhirnya mengandung anak pertamanya, Susan pada penghujung tahun 2007. Dan kini telah mempunyai 3 orang anak. 


Lagi gambar-gambar menarik:

 Bersama isterinya, Nancy

 Ketika melahirkan anak ketiga mereka... Nancy menyusukan bayi merekasumber: dailymail.co.uk

Entri-Entri Berkaitan.....

7 comments:

 1. pergh!!...dah ade anak 3 nah...hehe....

  ReplyDelete
 2. kesian anak2 diorang. camane la nak membesar dalam family camtu. mesti tekanan perasaan budak2 tu.

  ReplyDelete
 3. mak aii..
  melanggar sunnatullah ni...

  ReplyDelete
 4. apapn..asalnya dia mmg seorg prmpn,sbb tu blh mngandung pn..

  ReplyDelete
 5. ini bkan lelaki.. ini perempuan.. tajuk bikin konfius je *facepalm

  ReplyDelete
 6. kegilaan apalagi nih...astagfirulloh

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails