Skip to main content

'unMalaysian' Malaysia





Koleksi gambar-gambar di Malaysia yang nampak macam dekat oversea...

 Autumn at Vermont USA - Bukit Perak, Kedah

 Old Town, Dubai - Souq al-Bukhari, Alor Setar

 Iraq - Alor Setar, Kedah

 Europe - Cameron Highland

 Abu Dhabi, UAE - Kompleks al-Bukhari, Kedah

 Kathmandu - Ipoh
 Smokehouse in Britain - Cameron Highlands

 Chicago - Kuala Lumpur

 China - Kuching

 Perancis - Perlis

 Shenzen - Labuan

 Shibuya Street, Tokyo - Stesen KL Sentral, Kuala Lumpur

 Autumn in Japan - Penang, Malaysia

 Dubai, UAE - Johor Bahru

 University in Australia - Curtin University Miri Malaysia

 Las Vegas/Macau - Genting Highland

 South Korea - Lumut, Perak

 New Zealand - Kundasang, Sabah

 Switzerland - Ranau, Sabah

 Melbourne, Australia - Jesselton Point, Kota Kinabalu

 Caribbean - Semporna, Sabah

 San Antonia, Texas - Sungai Melaka

Venice - Sungai Melaka

 Thailand- Kuil Buddha, Kelantan

Belanda - Melaka

 Menara Condong Pisa, Itali - Menara Condong Teluk Intan, Perak

 Monaco - Kota Kinabalu

 New Zealand - Broga Hill, Selangor

 London - Georgetown, Penang

 
 New Zealand - Kundasang, Sabah

 Indonesia/ India - Stesen Keretapi Sungai Petani, Kedah

 Maldive - Sipadan, Sabah

 Germany - Terowong SMART, KL

Colmar Tropicale, Perancis - Bukit Tinggi, Malaysia

Taj Mahal, India - Istana Keadilan, Putrajaya

 Safari Afrika Selatan - A Famosa Safari, Melaka

 Alps, Switzerland - Bukit Fraser, Pahang

 Pyramid Egypt - Sunway Pyramid, Malaysia

source: http://www.skyscrapercity.com/, google search image

Comments

  1. habis semua tempat dah ada kat malaysia. memang best sungguh la.. tak payah pegi jauh2 dah. hahaha

    ReplyDelete
  2. malaysia dh ada smua negara.cuma rakyatnya saja yg xnmpk.nice entry :)

    ReplyDelete
  3. wahhhhhhhhhhh terrer la fotographer ni- curlast sgt

    ReplyDelete
  4. cantiknya. jurugambar berbakat, angle terbaek :)

    dill.

    ReplyDelete
  5. lepas ni jimat laa duet.. xperlu pi jaoh2.. kat malaysia semua ada.. :)

    ReplyDelete
  6. Perghhh.. opis aku ibarat bangunan di Shibuya Street, Tokyo. Haha..

    ReplyDelete
  7. wow..rajinya baut review. jenuh nk cari part yg sama dgn masia..

    ReplyDelete
  8. psal tu la aq sayang SABAH sngt2....hehe...

    ReplyDelete
  9. kagum la dengan negara sendiri .. Love Malaysia

    ReplyDelete
  10. salah coding utk gamba europe tu.. tu kampar la. bukan cameron highland

    ReplyDelete
  11. Europe - Cameron Highland
    gambar yg ni salah tempat..
    gambar tu kat bandar baru kampar,perak.harap maklum. :)

    ReplyDelete
  12. baru nak betulkan rupanya dah ade org bg tahu dulu..
    the one with the "europe caption" is in bandar baru kampar.. cantik tempat tu =)

    ReplyDelete
  13. Bro, gua tabik la kat lu...
    Brader memang kreative la buat blog ni..
    15 terkacak Malaysia la, gambar matahari terbenam la..
    Tajuk dia attraction untuk bagi orang tengok..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.