Friday, June 24, 2011

Rumah Terkecil Dihuni 3 SekeluargaDua puluh tahun lalu, Debra dan keluarganya tinggal di rumah berkeluasan hampir 2000 kaki persegi di atas tanah berkeluasan 1.5 ekar. Kemudian suaminya hilang kerja dan mereka mula bekerja 4 pekerjaan antaranya untuk membayar gadai janji, sehingga satu hari mereka teringat mereka mempunyai pilihan lain. 

Sebelum mempunyai anak, Debra dan suaminya, Gary telah menghabiskan 9 tahun tinggal di rumah yang sangat kecil di Amerika Selatan. Hidup dalam ruang yang kecil bukan hanya satu pengorbanan yang besar, tetapi ia adalah satu cara untuk kekal fokus kepada apa yang penting. Mereka memutuskan untuk kembali kepada tujuan itu. Mereka berhenti bekerja dan menjual segala barangan mereka dan mula mencari rumah kecil yang sempurna.
 


Rumah itu dibeli dengan harga $15,000 (RM 45 000) yang dibayar penuh secara tunai. Hari ini, Debra, suami dan anaknya berusia 13 tahun tinggal di rumah seluas 320 kaki persegi yang bukan satu bentuk pengorbanan, tetapi sekadar apa yang mereka perlukan.


Lagi gambar-gambar menarik:

 
 
 
 
 
 
 


sumber: http://gawker.com, http://www.320squarefoothome.com,

Entri-Entri Berkaitan.....

6 comments:

 1. comel pulak rumah ni.. utamakan yng utama. lebih bagus dari hidup bekerja semata2 untuk bayar hutang.

  ReplyDelete
 2. mm...biar kecik asal x berhutang...

  ReplyDelete
 3. hee, terbaiklah , kemas je rumah dia.. :) even kecik, tpi gunakan ruang scara maksimum.. ahaha

  ReplyDelete
 4. sanggup x isteri saya tinggal n bahagia di umah ni. Hmmmmmmmmmmm

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails