Skip to main content

Rumah Terkecil Dihuni 3 SekeluargaDua puluh tahun lalu, Debra dan keluarganya tinggal di rumah berkeluasan hampir 2000 kaki persegi di atas tanah berkeluasan 1.5 ekar. Kemudian suaminya hilang kerja dan mereka mula bekerja 4 pekerjaan antaranya untuk membayar gadai janji, sehingga satu hari mereka teringat mereka mempunyai pilihan lain. 

Sebelum mempunyai anak, Debra dan suaminya, Gary telah menghabiskan 9 tahun tinggal di rumah yang sangat kecil di Amerika Selatan. Hidup dalam ruang yang kecil bukan hanya satu pengorbanan yang besar, tetapi ia adalah satu cara untuk kekal fokus kepada apa yang penting. Mereka memutuskan untuk kembali kepada tujuan itu. Mereka berhenti bekerja dan menjual segala barangan mereka dan mula mencari rumah kecil yang sempurna.
 


Rumah itu dibeli dengan harga $15,000 (RM 45 000) yang dibayar penuh secara tunai. Hari ini, Debra, suami dan anaknya berusia 13 tahun tinggal di rumah seluas 320 kaki persegi yang bukan satu bentuk pengorbanan, tetapi sekadar apa yang mereka perlukan.


Lagi gambar-gambar menarik:

 
 
 
 
 
 
 


sumber: http://gawker.com, http://www.320squarefoothome.com,

Comments

 1. comel pulak rumah ni.. utamakan yng utama. lebih bagus dari hidup bekerja semata2 untuk bayar hutang.

  ReplyDelete
 2. mm...biar kecik asal x berhutang...

  ReplyDelete
 3. hee, terbaiklah , kemas je rumah dia.. :) even kecik, tpi gunakan ruang scara maksimum.. ahaha

  ReplyDelete
 4. sanggup x isteri saya tinggal n bahagia di umah ni. Hmmmmmmmmmmm

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Ultraman dan Adik-Beradiknya Dari Masa ke Masa

Ultraman berasal dari Nebula M78. Ia adalah seorang pakar di Space University dan merupakan anggota Space Garrison. Dikisahkan pula, Ultraman turut mempunyai keluarga di planet itu. Ayahnya adalah direktor  Space Security Board dan ibunya adalah guru di sekolah Ultra.