Skip to main content

Lelaki Separuh Badan Yang Menakjubkan

Lelaki bernama Peng Shuilin ini telah kehilangan separuh daripada badannya setelah dipotong selepas berlanggar dengan sebuah trak. Tetapi dia tidak pernah berputus asa! Proses pemulihan yang  beliau jalani telah mengkagumkan para pakar bedah selepas hampir dua tahun menjalani satu siri pembedahan. 


Naib presiden hospital di mana ini lelaki China berusia 37 tahun telah dirawat berkata: "Dia amat mengagumkan dan satu-satunya orang di dunia untuk terus hidup setelah sekian banyak daripada badannya dipotong." Dia menjalani kehidupan dengan baik sekarang dan telah membuka sebuah pasaraya murah sendiri - yang dipanggil 'Pasaraya Separuh Manusia Separuh Harga'. Itu luar biasa. Nampaknya tiada apa yang boleh membawanya ke bawah ...

 
 
 

source: http://pho2addicted.blogspot.com

Comments

 1. camne dia berak ngn kencing..??hehehe

  ReplyDelete
 2. huuuuuuu..org ni kuat semanagt nk hidup w/pon camni tp y sempurna xde akal selamber je nk bunuh diri la pe la~

  ReplyDelete
 3. bersyukur nye aku kerana masih sempurna..
  Alhamdulillah...

  ReplyDelete
 4. smuanya dengan izin Allah.

  ReplyDelete
 5. sungguh inspiratif sekali dia kuat dalam menghadapi cobaan yang di berikan kepadanya

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Ultraman dan Adik-Beradiknya Dari Masa ke Masa

Ultraman berasal dari Nebula M78. Ia adalah seorang pakar di Space University dan merupakan anggota Space Garrison. Dikisahkan pula, Ultraman turut mempunyai keluarga di planet itu. Ayahnya adalah direktor  Space Security Board dan ibunya adalah guru di sekolah Ultra.