Saturday, June 18, 2011

Gambar-Gambar Mikroskopik Yang Mengagumkan!





Di bawah ini adalah gambar-gambar mikroskopik yang diperbesarkan sehingga beratus-ratus kali. Rupa-rupanya dunia mikro ini begitu berwarna-warni dan indah sekali. Nak tahu apa yang best?....jom layan!!


 Ini kepala nyamuk!..waa, banyak bulu dia


 Ini pula bakteria yang terdapat pada lidah manusia...banyaknya!

 Aksi seekor semut sedang menggigit mikrocip


 Ini pula permukaan silikon Mikrocip untuk RAM


 Bulu mata manusia sebenarnya berwarna hijau!


 Close-up pada permukaan buah Strawberry


 Sperma manusia!


Ini kabel nilon


 Ini adalah close-up pada debu-debu di bilik anda...antaranya termasuklah serbuk-serbuk kecil, bulu kucing, serangga, sawang dan dsb..


Close-up pada stokin yang diperbuat daripada nilon


 Hujung lidah seekor burung


Rupa spora pada roti..


sumber: http://unikgokil.blogspot.com

Entri-Entri Berkaitan.....

18 comments:

  1. Kenapa some of the time tak bole nak bukak web nieh ? malware detected segala. bengang je !

    ReplyDelete
  2. @Nufa Husin ha'ah ada malware detected.aku nk bukak td pn x bleh..skrg bleh pulak

    ReplyDelete
  3. berwarna warni!tapi ad certain geliiiii. hihihi

    ReplyDelete
  4. Indah ciptaan Allah s.w.t...

    ReplyDelete
  5. @Nufa Husin rasanya dh xde mslh...en Billy dh remove the offending content yg ada malware tuh

    ReplyDelete
  6. eh, betul ke bulu mata brwrna hjau? mcm x caye pulak. or bulu mata tu untuk manusia etnik lain kot.. hurm.... *wondering*

    ReplyDelete
  7. Wah. Wrne warni. so sweet~ hehe. geli pn ade gk, he

    ReplyDelete
  8. comel la lidah burung tu !

    ReplyDelete
  9. eeee geli ye. saya ni x bole sgt tgk bende2 camtu. naik geli la. tapi warna mmg cantik lebih2 lg suke sgt pic kat roti. tumbuh cendawan yg cute sgt... hheeheh

    ReplyDelete
  10. seram pon ada.. tp itulah kehebatan ciptaan Allah.. hehehe..

    ReplyDelete
  11. Euww geli . Tapi cantikk !

    -Ciptaan Tuhan kan . ;)

    ReplyDelete
  12. kurang2kan lah iklan tuan admin.. berat woah nk bukak site ni .. ahhahaha untung ckit pon ok :P

    ReplyDelete
  13. Haha..omey! Tp sram gk weyh! Pape pun Allah itu Maha Berkuasa..Maha Mncpta.. ^-^

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails