Thursday, June 23, 2011

12 Cara Membuat Kapal Terbang Kertas Yang Awesome





Masa kecik-kecik dulu, satu-satunya origami yang Encik Billy teror buat adalah origami kapal layar. Buat dengan kertas surat khabar lama je pun. Pastuh letak dalam sungai, buat race dengan kawan-kawan, tengok kapal sape yang paling laju...itu senang je. Yang Encik Billy tak terror buat adalah origami kapal terbang. Setiap kali buat dan bila baling, mesti dia tak nak terbang. Terus terhempas...agaknya salah teknik melipat kot? Dan bila tengok teknik-teknik kat bawah ni, rupanya senang je.....


















sumber: http://www.mediadump.com

Entri-Entri Berkaitan.....

10 comments:

  1. haha teringat zaman kanak kanak


    tahukah, jet kertas ada tiga jenis -

    1) yang pecut laju (utk attack org)

    2) yang terbang jauh ~ slalunya slow

    3) yang terbang dalam gerakan pelik kejap naik atas kejap naik bawah

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa saya kanak kanak dahulu saya pernah buat kapal terbang " flying plane" bentuknya berbentuk seperti kapal terbang sebenar. apabila saya main tiba tiba sahaja hilang,rupa rupanya kapal terbang mendarat dengan tinggi. cubalah korang buat. dan like yer.

      Delete
  2. @~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ oh, baru tau! en Billy nak yg bole terbang jauh tu.....hehe

    ReplyDelete
  3. ohsem! masa shira kanak2 dlu suka buat origami burung,angsa, topi...
    mcm2 lagilah..mak siap belikan lagi kertas origami coz tau shira suka origami. :P

    TERJAH --> An expensive smile..susah sangat ke untuk senyum??

    ReplyDelete
  4. eheheheh hebak.rara tau buat yg bodoh2 tu je,

    ReplyDelete
  5. wah menariknya.

    ;-)

    claraemilycancer.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. cantik...aq tau buat kapal trbg krtas pling popular je iaitu glider #2

    ReplyDelete
  7. saya tak tau nak buat je encik belly


    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails