Skip to main content

Trick: Cara Membuat 'Babak Orang Ramai' di Dalam Filem




Bagaimana agaknya kru atau produksi filem membikin babak yang memerlukan ramai orang berada di sesuatu tempat contohnya di stadium, di mahkamah atau di padang olahraga (seperti dalam gambar di bawah ni) ? Any idea?


Tak mudah sebenarnya nak buat scene macam ni. Kalau tak percaya, sila lihat gambar-gambar di bawah. Mesti korang impress gilee...
.
.
.
.

http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com

sumber: http://terselubung.blogspot.com

Comments

  1. hoho, baru tahu selama ni dah tertipu.

    ReplyDelete
  2. kalau cerita india buat gini gak ker guna org btol???
    hehehe..sbb pnduduk ramai

    ReplyDelete
  3. dah boleh buat kilang patung la plak??mak ai....kalau yg bergerak2 mcm cita perang tu??

    ReplyDelete
  4. @qyqakalau kt india pnduduk diorg ramai tak jd msalah..hehe

    ReplyDelete
  5. @afuan shah ni just shoot fizikal jer...nk bg ada efect gerak2 tu diorg guna cgi...tp kalau dlm cite perang tu myb manusia betul

    ReplyDelete
  6. wahh bru tao cmneh upe nye dorg wat..tp penat gak la nk pakaikan bju sekor2 patong neh.nk letak ag.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.