Skip to main content

Trick: Cara Membuat 'Babak Orang Ramai' di Dalam Filem




Bagaimana agaknya kru atau produksi filem membikin babak yang memerlukan ramai orang berada di sesuatu tempat contohnya di stadium, di mahkamah atau di padang olahraga (seperti dalam gambar di bawah ni) ? Any idea?


Tak mudah sebenarnya nak buat scene macam ni. Kalau tak percaya, sila lihat gambar-gambar di bawah. Mesti korang impress gilee...
.
.
.
.

http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com

sumber: http://terselubung.blogspot.com

Comments

  1. hoho, baru tahu selama ni dah tertipu.

    ReplyDelete
  2. kalau cerita india buat gini gak ker guna org btol???
    hehehe..sbb pnduduk ramai

    ReplyDelete
  3. dah boleh buat kilang patung la plak??mak ai....kalau yg bergerak2 mcm cita perang tu??

    ReplyDelete
  4. @qyqakalau kt india pnduduk diorg ramai tak jd msalah..hehe

    ReplyDelete
  5. @afuan shah ni just shoot fizikal jer...nk bg ada efect gerak2 tu diorg guna cgi...tp kalau dlm cite perang tu myb manusia betul

    ReplyDelete
  6. wahh bru tao cmneh upe nye dorg wat..tp penat gak la nk pakaikan bju sekor2 patong neh.nk letak ag.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.