Thursday, April 21, 2011

Trick: Cara Membuat 'Babak Orang Ramai' di Dalam Filem




Bagaimana agaknya kru atau produksi filem membikin babak yang memerlukan ramai orang berada di sesuatu tempat contohnya di stadium, di mahkamah atau di padang olahraga (seperti dalam gambar di bawah ni) ? Any idea?


Tak mudah sebenarnya nak buat scene macam ni. Kalau tak percaya, sila lihat gambar-gambar di bawah. Mesti korang impress gilee...
.
.
.
.

http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com
http://hermawayne.blogspot.com

sumber: http://terselubung.blogspot.com


Entri-Entri Berkaitan.....

7 comments:

  1. hoho, baru tahu selama ni dah tertipu.

    ReplyDelete
  2. kalau cerita india buat gini gak ker guna org btol???
    hehehe..sbb pnduduk ramai

    ReplyDelete
  3. dah boleh buat kilang patung la plak??mak ai....kalau yg bergerak2 mcm cita perang tu??

    ReplyDelete
  4. @qyqakalau kt india pnduduk diorg ramai tak jd msalah..hehe

    ReplyDelete
  5. @afuan shah ni just shoot fizikal jer...nk bg ada efect gerak2 tu diorg guna cgi...tp kalau dlm cite perang tu myb manusia betul

    ReplyDelete
  6. wahh bru tao cmneh upe nye dorg wat..tp penat gak la nk pakaikan bju sekor2 patong neh.nk letak ag.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails