Skip to main content

[Kesan Kemusnahan]- Puting Beliung Landa Amerika Syarikat (40 foto)


Fakta Ringkas kejadian:
  • Sekurang-kurangnya 45 orang maut di 6 negeri di Amerika Syarikat sejak kejadian puting beliung dan ribut melanda selama 4 hari yang lalu. 
  • Puting beliung itu menumbangkan pokok dan kabel elektrik, menerbangkan bumbung rumah serta menyebabkan treler terkandas di lebuh-lebuh raya di wilayah Carolina dan Virginia.
  • Stesen televisyen ABC melaporkan 141 kejadian puting beliung sudah melanda kali ini.
  • Serangan puting beliung terbesar melanda Amerika adalah pada 3 hingga 4 April 1974 apabila 307 orang terbunuh selepas 148 puting beliung menyerang 13 negeri.

Lagi gambar-gambar kesan kemusnahan puting beliung:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

source: Associate Press (AP), http://www.star-telegram.com, http://www.wunderground.com, http://www.wtkr.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.