Skip to main content

Tunjuk Perasaan Naik Basikal Sambil Berbogel
Bandaraya Melbourne, Australia digemparkan dengan ratusan aktivis tunjuk perasaan yang berbasikal sambil berbogel sebagai protes supaya mendukung aktiviti berbasikal, lingkungan hidup, dan perdamaian. Protes ini berlaku pada 6/3/2011 yang lalu.

Lebih dari 150 peserta mengambil bahagian dalam acara tahunan yang dinamakan 'Naked Bike Ride'. Mereka mengayuh basikal sepanjang 10 kilometer dari Edinburgh Gardens di North Fitzroy ke jalan-jalan utama bandaraya Melbourne. 
Menurut penyelaras acara itu, Heidi Hill, aktiviti itu dilakukan untuk menarik perhatian masyarakat terhadap isu kegiatan berbasikal, lingkungan hidup, dan perdamaian. 

“Saya rasa orang-orang akan tertarik dan senang melihat banyak orang yang bersenang-lenang berbasikal,” ujar Hill.

Hill mengatakan tubuh para peserta tanpa pakaian tersebut juga dilukis dengan tulisan berupa slogan-slogan tentang isu semasa dan kebebasan.
p/s: readers...walaupun niat mereka murni, tetapi matlamat tak menghalalkan cara

sumber: http://indymedia.org.au, http://leader-news.whereilive.com.au

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.