Skip to main content

Sanggup Menderita Untuk CantikKecantikan dan wanita adalah sinonim. Bohonglah kalau dikatakan setiap wanita tak mahu kelihatan cantik. Malah ada yang sanggup bergadai nyawa semata-mata mahu jadi cantik, macam gadis kat bawah ni..

Gadis ini yang berasal dari Korea Selatan, memutuskan untuk "mengubah" wajahnya sedikit dengan menjalani pembedahan plastik untuk kelihatan lebih cantik walaupun terpaksa menderita kesakitan akibat pembedahan itu. 

Sila layan gambar-gambar di bawah untuk melihat transformasi yang berlaku pada gadis itu.


 
 
 
 
 
 
 


Nota: Isu mengubah ciptaan Allah SWT terhadap diri seseorang: ISLAM melarang keras sebarang pengubahan ciptaan asal bahagian tubuh seseorang yang dilakukan dengan alasan untuk kelihatan cantik atau lebih cantik selain bertujuan kosmetik. Bagaimanapun jika ia dilakukan dengan tujuan perubatan akibat kemalangan dan kecacatan, ianya adalah harus dilakukan. Jelasnya, tujuan yang dibenarkan adalah bagi memperbaiki organ tubuh yang rosak akibat trauma kemalangan selain untuk mengembalikan kecacatan kepada kejadian tubuh manusia normal.


sumber: http://foren-6.blogspot.com, jakim, jais

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.