Skip to main content

Rekod Surat Terkecil di Dunia

Jika anda percaya bahawa perkara-perkara besar selalu datang dalam pakej yang kecil, maka anda mungkin berminat untuk menggunakan servis surat terkecil di dunia, 'The World's Smallest Postal Service' untuk mengejutkan pasangan anda.


Info Ringkas: 
  • Perkhidmatan ini dicipta oleh seorang pengurus pejabat pos di San Francisco bernama Lea Redmond
  • Setelah meletak jawatan dia mengambil keputusan untuk memulakan perniagan ini. Dia hanya mengikat satu meja kecil di punggungnya, naik basikal dan membuka kiosk di sebuah kafe. Sejak itu dia menyedari banyak orang tertarik dengan perkhidmatannya.
  • Di dalam surat kecil ini, surat-surat anda ditulis dalam huruf kecil, dibungkus secara berhati-hati dan dilekatkan dengan setem sebelum dikirim kepada penerima.
  • Untuk memastikan surat ini tidak tersesat dalam surat tradisional, surat ini dibungkus bersama sampul surat transparent dilengkapi dengan kanta pembesar untuk memudahkan posmen membaca alamat penerima. 
  • Surat ini dijual pada harga  $18 US dolar sekeping termasuk kos penghantaran

Lagi gambar-gambar menarik:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sumber: http://wahw33d.blogspot.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.