Saturday, March 12, 2011

Hotel Yang Dibuat Keseluruhannya Daripada Emas!




Wow! Bila tengok gambar hotel di bawah ni, memang kagum giler la...rambang mata kot! Hanya dua perkara saja yang mungkin terjadi; sama ada air liur anda meleleh atau..gulp, gulp...anda berkali-kali menelan liur, haha!

Ruang lobi hotel dan patung2 tu dibuat dari emas

Info Ringkas:
  • Hotel ini diberi nama Swisshorn Gold Palace dan terletak di Hong Kong.
  • Untuk menarik kedatangan para pelancong kaya, maka semua barang dan perabot di hotel ini dibuat daripada emas tulen.
  • Luas hotel ini ialah 650 meter persegi dan dibuat oleh sebuah syarikat pengeluar barang hiasan Lam Sai.
  • Pemiliknya, Mr. Lam memutuskan untuk membina hotel mewah ini berasal dari keinginan raja Han yang ingin membina istana emas untuk dihadiahkan kepada isterinya.


Lagi gambar-gambar menarik:


Tiang dan siling juga dari emas!


Oh, set sofa emas! Lukisan kat belakang tu pun emas!


Kerusi emas!


Dinding dengan ukiran emas


Ini buah nenas kaca kot...dia punya janggut macam emas jugak..


Sinki emas!


Meja solek emas


Katil emas..wow!


Tab mandi emas!


Kereta kuda emas


Meja makan emas!


p/s: sila lap air liur anda sekarang..hee hee


sumber: http://begadangyuk.blogspot.com

Entri-Entri Berkaitan.....

12 comments:

  1. ikot pintu belakangbwk penukul ngan kikir..dpt 1 kilo ckop kot..haha

    ReplyDelete
  2. gila!!!lita nak pakai cincin ms pon x lepas2 lagik...

    ReplyDelete
  3. giler la...silau mata ngan emas

    ReplyDelete
  4. patutla harga emas naik...adess...

    ReplyDelete
  5. pic yg 1st tue mcm same je dgn pic dlm entry istana sultan brunei..

    ReplyDelete
  6. tudia.... silau mata tengok. hihi

    ReplyDelete
  7. bnyak pic sma dgn sultan brunei...

    ReplyDelete
  8. masih ramai yg kelaparan dibahagian dunia sana, tapi... speechless

    ReplyDelete
  9. tp dia punya bath tub mcm sultan brunei punya...
    sbb saya ada tgk satu post billy..
    ada yg certain2 sama ngan sultan brunei terutamanya dia punya bath tub...

    ReplyDelete
  10. cuba tgk entry pasal sultan brunei nih..

    http://billyinfo.blogspot.com/2010/09/melawat-istana-sultan-brunei-semuanya.html

    sama x dgn entry pasal nih?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails