Skip to main content

40 Cara Membuat Bentuk 'Love'
Dalam kehidupan setiap orang pasti ada sekurang-kurangnya satu kisah cinta. Justru adalah tidak menghairankan jika cinta menjadi subjek yang paling popular dan sering digunakan untuk menghasilkan karya seni, baik bertulis, dilukis atau digubah. "Trademark" bagi cinta adalah bentuk hati dan seorang artis, Dominique Kraner menggunakan simbol ini dalam menghasilkan gambar-gambar comel seperti di bawah.  

“Heart everywhere and in everything” - perkataan yang mampu mengungkapkan apa yang ingin disampaikan oleh Kraner. Cinta tidak mengenal batas, ia adalah seni yang kreatif dan tidak mementingkan diri.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

source: http://www.dumage.com/,

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.