Skip to main content

[Gambar & Video]- Rusuhan di Mesir
Lihatlah betapa teruk dan gentingnya keadaan di sana. Protes ini telah berlangsung selama lebih dari seminggu sehingga perintah darurat dan curfew dikeluarkan. Keadaan keselamatan di sana diletakkan pada tahap jingga(oren), iaitu satu tahap sebelum tahap merah(berbahaya). Sistem komunikasi internet, telefon dan sms tergendala, bekalan makanan terhad, jenayah di sana sini, serta hidup dalam ketakutan adalah antara perkara yang menjadi igauan kepada lebih daripada 11300 rakyat Malaysia di sana. 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sila lihat video protes di bawah:sumber gambar: http://www.smh.com.au, http://www.kansascity.com, http://www.salem-news.com, http://www.ar-rifke.com

Comments

  1. Dalam menegakkan keadilan, kadangkala pengorbanan itu perlu. Revolusi adalah lumrah dalam sejarah ketamadunan manusia. Apa pun, diharapkan pelajar kita di sana selamat dan keamanan dapat dipulihkan.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.