Tuesday, January 4, 2011

Artis Korea Sebelum dan Selepas Plastic Surgery


Untuk fakta, kira-kira 71% drp artis-artis Korea Selatan pernah menjalani pembedahan plastik. Untuk rekod, lebih daripada 60 % rakyat Korea Selatan pula pernah menjalani pembedahan plastik, menjadikan ia negara paling tinggi di dunia memiliki penduduk yg melakukan pembedahan plastik. No wonderlah depa semua segak2 dan cun2 belaka...

1.  Lee Hyo Ri
 
 

2. Chae Yeon
 


3. Yoon Eun Hye
 


4. SS501
 


5. Kim Sun Ah


6. SNSD Girls Generation



7. Kim Jung Eun


8. Park Min Yeoung
 


 9. Han Eun Jung


10. Ivy


11. Unee


12. Seo In Yeoung


13. Kim Tae Hui



14. Su Jeong Lim


15. Gianna Jun


16. Hyo Jin Kong


 17. Jeong Hwa Eom


18. Bo Young Lee


19. Seon-a Kim


20. Jeong Eun Kim


21. Ryeo-won Jeong


22. Ah-jung Kim


23. Ji Won Ha


24. Ji-Yeong Seo


25. Byeol Kim

source: http://www.listal.com, http://tina4507.multiply.com

Entri-Entri Berkaitan.....

50 comments:

  1. erkkk...patutlaaaaaaaaaaaaaa...

    jom berTEPAK HARAPAN at my blog! :)

    ReplyDelete
  2. serius org melayu lg lawa kot..aku pn pelik nape la org dok fanatik sgt psl korea ni.best sgt ker? aren't they fake?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula.. aq pon xpham po la yg bagos sangad kpop tu... ptuihhh

      Delete
  3. fake or not..they re much better than any of our local celebrities who are only dominant with Malays! Malays and malays!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Korea korea korea... balek 2 pusing cite yg same gak ... camtu baek tgk hindustan ....

      Delete
  4. huhuhu....kalo org malay pun wat kompem agi cun dari org brazil.huhuhu

    ReplyDelete
  5. xkisah la..yg penting diorang cun n hensem..=D

    ReplyDelete
  6. wow!!different gile before n after..but even their face r fake but seriously xnmpk mcm fake pun compare to malaysian artist yg buat plastic surgery nampak fake gile n xlawa..huhu..they r much better n beautiful..

    ReplyDelete
  7. Mak aku kata kalau nak tengok awek yg original cun, pergi la skodeng masa dia baru bangun pagi, belum mandi, belum gosok gigi...itu memang wajah real punya!!

    ReplyDelete
  8. starsyeaa: hehe patutla kan..

    nawaitoo: yes! kebanyakan mereka mmg fake tp kalu diorg x talented, nape pula org x fanatik kn.seiously encik billy juga peminat k-pop n k-drama

    Anonymous: who are u? dont be so racist eh

    ReplyDelete
  9. Dye kronniesar: huhu org brazil pn byk kot buat plastic surgery

    chikako pinky: yeah, dats true but fake

    ReplyDelete
  10. Funna: sapekah artis msia yg bt plastic surgery tue? story pls!

    JR: x baik skodeng anak dara org..hehe

    ReplyDelete
  11. plastik surgery...patutla diorg nmpak cantik je...
    x asli.

    ReplyDelete
  12. artis msia yg melakukan plastic surgery ialah: pian cecupak, erry putra,nanu dan bbrp org lg..

    ReplyDelete
  13. koreans mmg famous dengan plastic surgery. tu pasal semua comel belaka. :)

    ReplyDelete
  14. predictor: huhu betol tu

    anonymous: betulke fakta tu..yg penah dgr pian je..yg lain tu betulke?

    oh farah:yup sume comel n rmai je org minat, x kesah pun psl bnda tu

    ReplyDelete
  15. @PReDDicToR
    muahaha..diorang capra..tak da dah keASLIan mereka lol..diorang umor 16 tahun da ley buat plastic surgery..muahaha

    ReplyDelete
  16. @Hazim 16 tahun seriusly usia yg sgt muda tue

    ReplyDelete
  17. no wonder dorg look cool n sweet..nyway,b'syukur ngn kurnian tuhan kan :)

    ReplyDelete
  18. ss501 x bwat plastik surgery pown..
    ney firnah ney...

    ReplyDelete
  19. @Anonymous erk yeke..mintak provide prove, baru en Billy pecaya :)

    ReplyDelete
  20. imma hard die fan of kpop n i can say that 99% korean celebrities pasti akan buat plastic surgery. tak kisah la lelaki ke perempuan. even kalau nak buat plastic surgery kat sana pun dah sgt murah sebab terlalu 'laris' sampai citizens diorang pun sibuk nak buat gak bagi cantik. hehehe. but then they all (artists) are all talented. they've been trained more than years to be like who they are now :) so its kinda worth it(?) lol :D:D

    ReplyDelete
  21. @RehanyJG agree. kos plastic sugery kat sana mmg da murah. diorg kt sana siap ada buat pakej lagi tuk student2 lps high school b4 diorg msuk uni. parents2 pn belumba2 bg hadiah 'plastic surgery' kt anak2 diorg kalu dpt result gempak dlm exam. so mmg da jd trend kt sna..artis2 korea lak mmg diorg cm ada akademi utk train jd artis since kecik lg..no wonder diorg mmg talented

    ReplyDelete
  22. ek eleh, patut cantik2 je suma, bukan natural beauty..

    ReplyDelete
  23. heee . . tp, dorg wt tade r mcm hollywood an ? klo hollywood nmpk ketara . . huhuhuuu tak ku sangka . . igt an nature beauty . . heee

    ReplyDelete
  24. rmai giler smua plastik.. x asli...
    hehehehee

    ReplyDelete
  25. orang korea yang ori x mke cm nie...gler btol la dorg nie.semata mata nk cantik

    ReplyDelete
  26. plastik btol..tapi ramai minat korea....

    blog~blog~ blogwalking!! ^__^V
    Latest Entry :
    1.Kita Kawan Kan? Kan?
    2.Cave of Golden Rose COllection Download
    3.Dapat Duit Pasif Online

    ReplyDelete
  27. memng ramai korean wt plastic surgery..but ad sesetengah muka yg berubah sbb faktor usia,pemakanan,penurunan bert badan,cuaca, n sowhatever(mcm my sis)..but satu korng x bleh sangkal..kulit muka dyeorg halus lagi mulus..sbb dri kecik mak bapk dye org didik ank2 sruh jaga muka macm jaga nyawa sndri..

    ReplyDelete
  28. lain nye..tapi betulla anon diatas. ramai juga yang berubah sebab umur dan mekap.

    ReplyDelete
  29. Korea banyak plastic surgery. tapi tak nampak fake pun, kan

    ReplyDelete
  30. Yup, so true. Ade yang tengok je dah tau buat psurgery. Hahaha ^^ Tapi taknaklah condemn dorang. They got talent and everyone nak jadi cantik. And I'm super jealous tengok rambut dorang. Cantik gila.

    but look at this : http://1.bp.blogspot.com/_oHNNC_HO4gE/SxzMoLEe1gI/AAAAAAAAFS4/pxdUUZ_XHGc/s1600-h/seo+hyun.jpg (SNSD - seohyun) Maybe die berubah sebab faktor umur. Mase die kecik cuteee gila! Hahaha :>

    ReplyDelete
  31. 70% perempuan korea dh modified.. x original..haha aku dgr org korea sendiri wat statment cmtu..

    ReplyDelete
  32. semua muka bulat bedah , jadi bujur sirih ..

    ReplyDelete
  33. pergh aku lagi cun rupenyer..takleh blah ngn org yg taksub dgn keindahan palsu itu..hohoho~

    ReplyDelete
  34. patutlah putih belaka rupenye Pembedahan Plastik shj zZzZzZzZzZzZzZzZz

    ReplyDelete
  35. kome ni kompom ke semua dalam list tu buat plastic surgery?
    ni semua faktor usia, pemakanan & macam-2 lagi la..
    btw, bukan semua buat. SNSD natural beauty okeh!!

    ReplyDelete
  36. snsd natural beauty..?? cantikke?? ohoohoo, hidung diorang memang sepesen ek? genetik kuat punye smpai idung keturunan diorang sume mancung2 n mate pun beso2...sampai muka ade yang macam 24/7 selesema pun ade...tp hidung diorang aku respek la, setiap tahun bertambah mancung, mungkin faktor usia kot...ke keturunan pinocio...aha..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea aq sokong ... hah.. da minat pye psl ngan artis tu so nk bekap la kot ... fufufu

      Delete
  37. tak taksub pun dengan artis korean ni...kafir pula tu, bukannya boleh bimbing aku masuk syurga pun...

    ReplyDelete
  38. muka asli korea ialah bermata sepet kecik, muka bersegi......salu tgk chanel KBSW....bnyak memaparkan wajah2 pnduduk korea....terkejut sbb berbezaan yg sangat ketara dgn artis kpop dan penduduk biasa..... i think india utara banyak yg asli....tgk bangla2 yg dtg keja sini, muka xjauh beza ngn artis bollywood...hahahahaha

    ReplyDelete
  39. lg 1 sbb muke dorg cantik sbb dorg duduk kat ngare beriklim sejuk...sbb tu muke dorg licin xde jerawat.kalau malaysia ni negare bersalji,aku rse sme lawa je ngan artis2 kpop..tp yg penting,rupe cantik,hati pon msti cantik,that's the true beauty..

    ReplyDelete
  40. mostly buat double eye-lid surgery.sebab diorgkan rata2 mmg mata kecik sangat.
    mmg ada yang ubah muka jugak.huu

    tapi dalam gambar atas tu some nampak berubah sebab faktor make up.
    tang breast tu normallah masuk 20-an getting bigger.orang kita pun bnyk sibuk makan collagen itu ini haa.
    kdrama kmovie kshow diorang ohsem.
    fav movie : the classics.haha

    ReplyDelete
  41. Ini semua gile XD hahaha, terer bro. Tpi bersyukur ngan kurniaan tuhan.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails