Skip to main content

[Salam Aidiladha]- Gambar Kesesakan Teruk Kereta Api di Bangladesh

Demi semangat menyambut dan menghayati makna Hari Raya Idul Adha, umat Islam di Bangladesh tidak kisah  bersesak-sesak/berkorban menggadai nyawa menaiki kereta api yang sudah terlebih kapasiti untuk pulang ke kampung halaman masing-masing. 

Dahsyat, memang dahsyat! Tapi kagum dengan semangat yang ditunjukkan. 
Jom tengok gambar-gambar di bawah....ada juga video yang diperoleh daripada youtube untuk anda tonton. Video yang menggambarkan keadaan sebenar di sana...video keadaan sebenar di sana:p/s: Saya di Billy Info mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Idul Adha buat semua pengunjung, pelawat dan pembaca, terutama sekali buat follower2 setia blog ini yang beragama Islam. Semoga semuanya dilimpahi rahmat dan keberkatan dari Yang Maha Khalik.

sumber gambar: reuters, AP, google search image, yahoo search image
video: youtube

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.