Tuesday, November 30, 2010

[Gambar]- Atlit Wanita Iran di Sukan Asia 2010


Siapa kata menutup aurat menghalang wanita daripada bersukan?
Di Iran, segalanya mungkin bagi wanita di sana..



Nota ringkas:
  • Iran memenangi keseluruhan 59 pingat (20 emas, 14 perak dan 25 gangsa) di Guangzhou, China dan menduduki tempat ke-4 keseluruhan di belakang China, Korea Selatan dan Jepun.
  • Atlet wanita Iran mengutip pingat dalam acara wushu, menembak, taekwondo, kabaddi, karate, dan mendayung.
Lagi gambar-gambar menarik:






















sumber: http://www.aforadio.com, http://tehranifaisal.blogspot.com, http://www.mywire.com, http://www.rferl.org, http://www.iraniancorner.net


Entri-Entri Berkaitan.....

13 comments:

  1. sape kata mnutup aurat nie mmbataskan kita untuk bersukan atau berbuat ape2???

    ReplyDelete
  2. so takde istilah aku pakai tudung aku tak elh nak bersukan... tul x?

    ReplyDelete
  3. memang x penah wujud pun istilah tu, only us create the barrier

    ReplyDelete
  4. Saya sokong ada pakaian sukan camni.

    ReplyDelete
  5. kan bagus kalu atlet2 msia pun mcm ni..

    ReplyDelete
  6. tiada halangan kan?????????? ni kwn2 aku kalo bersukan sume bukak tudung ( terutama bdk bola jaring)

    ReplyDelete
  7. aku paling suka gambar yang last tu... terbaek woo...hehehe

    ReplyDelete
  8. ape pn benda yang kita nak buat,semua bermula dengan niat..kalau niat kita da salah,maka akan terjadi lah terdedahnya aurat.

    ReplyDelete
  9. Islam itu indah...hanya minda kita yang mungkin tertutup... Allah lebih mengetahui ciptaanNya

    ReplyDelete
  10. dorang memang hebat. bertudung pun still bole bersemangat utk menang. tudung bukan penghalang utk melakukan sesuatu.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails