Wednesday, September 8, 2010

Gambar Angelina Jolie di Pakistan

Di bawah ini adalah gambar Angelina Jolie ketika melawat mangsa-mangsa banjir di Pakistan baru-baru ini. Menariknya, bintang ini turut mengenakan selendang bagi menutup rambutnya. Sejuk hati bila memandang wajah bintang seksi ini mengenakan selendang...

Fakta ringkas keadaan banjir di Pakistan:
  • Satu perlima daripada kawasan tanah di negara itu ditenggelami air (kira-kira 160,000 km persegi kawasan terjejas)-kalau dinisbahkan dengan keluasan Malaysia, kira-kira satu pertiga kawasan di negara ini ditenggelami air, bayangkan!!
  • Hampir 2000 orang terkorban sehingga kini
  • Sejuta tempat tinggal musnah atau rosak teruk
  • PBB menaksirkan lebih 20 juta penduduk menjadi mangsa,melebihi jumlah mangsa tsunami pada tahun 2004 di Lautan Hindi, gempa bumi di Kashmir pada tahun 2010 dan gempa bumi di Haiti tahun ini.

Lagi gambar-gambar menarik Angelina Jolie:

Sebagai tanda keprihatinan, Sekretariat Dakwah & Sosial ISMA telah melancarkan kempen derma kilat bagi meringankan ujian yang menimpa mangsa-mangsa banjir di Pakistan. Sehubungan dengan itu, segala sumbangan kewangan daripada para dermawan bolehlah disalurkan ke akaun Pertubuhan Ikatan Muslimin Malaysia, 562218201823 (Maybank). Sila maklumkan setiap sumbangan kepada mediaisma@gmail.com.

"Sesungguhnya tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima."


Entri-Entri Berkaitan.....

2 comments:

Related Posts with Thumbnails