Skip to main content

Gambar Angelina Jolie di Pakistan

Di bawah ini adalah gambar Angelina Jolie ketika melawat mangsa-mangsa banjir di Pakistan baru-baru ini. Menariknya, bintang ini turut mengenakan selendang bagi menutup rambutnya. Sejuk hati bila memandang wajah bintang seksi ini mengenakan selendang...

Fakta ringkas keadaan banjir di Pakistan:
  • Satu perlima daripada kawasan tanah di negara itu ditenggelami air (kira-kira 160,000 km persegi kawasan terjejas)-kalau dinisbahkan dengan keluasan Malaysia, kira-kira satu pertiga kawasan di negara ini ditenggelami air, bayangkan!!
  • Hampir 2000 orang terkorban sehingga kini
  • Sejuta tempat tinggal musnah atau rosak teruk
  • PBB menaksirkan lebih 20 juta penduduk menjadi mangsa,melebihi jumlah mangsa tsunami pada tahun 2004 di Lautan Hindi, gempa bumi di Kashmir pada tahun 2010 dan gempa bumi di Haiti tahun ini.

Lagi gambar-gambar menarik Angelina Jolie:

Sebagai tanda keprihatinan, Sekretariat Dakwah & Sosial ISMA telah melancarkan kempen derma kilat bagi meringankan ujian yang menimpa mangsa-mangsa banjir di Pakistan. Sehubungan dengan itu, segala sumbangan kewangan daripada para dermawan bolehlah disalurkan ke akaun Pertubuhan Ikatan Muslimin Malaysia, 562218201823 (Maybank). Sila maklumkan setiap sumbangan kepada mediaisma@gmail.com.

"Sesungguhnya tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima."

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.