Sunday, September 26, 2010

9 Bentuk-Bentuk 'Love' Semulajadi dan Buatan

1.Heart-Shaped Mangrove, Voh, New Caledonia

Pernah tengok cite Boys Over Flower? Inilah tempatnya di mana Goo Jun Pyo membawa kekasihnya, Gum Jan Di menggunakan helikopter untuk menyatakan rasa cintanya kepada gadis itu. Mungkin inilah salah satu potongan mangrove berbentuk hati yang paling terkenal di New Caledonia, dibuat oleh fotografer udara terkenal Yann Arthus Bertrand dan ditampilkan pada muka depan bukunya, dengan judul “Earth From Above.”
 
2. Heart-Shaped Island, Gutierrez Lake, Patagonia

Sebuah pulau berbentuk 'love', dilitupi oleh pohon indah ini dapat dilawati di Patagonia, Argentina dan paling indah bila dilihat dari sisi timur tasik Gutierrez. 
 


3. Heart-Shaped Wetland, Guandu Nature Park, Taiwan 

 Guandu Park merupakan sebuah taman alam semulajadi yang terletak di Taipei City. Di taman ini anda akan dapat melihat kawasan delta berbentuk hati seperti gambar di atas.


4. Tavarua Island, Fiji 

Pulau Tavarua adalah sebuah pulau syurga menakjubkan yang berbentuk hati. Terletak di pesisir pantai Viti Levu, serta dikelilingi oleh terumbu karang.


5. Galesnjak, Croatia

 Pulau yang diberi nama Galesnjak ini terletak di selatan Zadar, Craotia


6. Heart-Shaped Lake, Ohio

Tasik berbentuk hati yang paling sempurna ini boleh ditemui di Columbia Hills Corner, Ohio


7. Heart-Shaped Forest, Cantabria, Spain
 


Hutan yang indah ini dapat dilawati di Cantabria, Utara Sepanyol



8. Heart-Shaped Lake, Chembra, India

Inilah salah satu daya tarik pelancongan di India, tasik yang terletak di bahagian atas Chembra Peak di India ini dikatakan tidak pernah kering. Rupanya lebih dari 150 orang melawat tasik ini setiap hari walaupun terpaksa menempuh  perjalanan sejauh 3km ke atasnya.


9. Heart Reef, Great Barrier Reef of the Whitsundays


Heart Reef ini terbentuk secara semulajadi dan merupakan koleksi batu karang berbentuk hati terkenal di Australia.

 

Entri-Entri Berkaitan.....

12 comments:

  1. yg dekat Fiji tu insyaAllah boleh pegi kot.terujaaaaa~

    ReplyDelete
  2. wow...cantikkkkk..teringin nak g honeymoon kt sume pulau tu..heheheh

    ReplyDelete
  3. uis..kalau yang tersayang
    bawak ke tasik tu
    alangkah romantik nye...
    tasik yang kay ohio tu..

    ReplyDelete
  4. saya lagi suke kalau yang tersayang belikan terus tempat tu...
    hehehe! :)

    ReplyDelete
  5. sizuka: ha'ah NZ dkt je kan dgn fiji.molek sgt lah..hehe

    ReplyDelete
  6. hazwan: romantiknya kau nih. mesti bakal wife ko happy.hahah

    diana: kene suh yg tersyg bawakkan juga.tp kene kawin la dulu...

    irnadia:kene cari bf yg billionare la cm ni...!

    ashrafi:subhanAllah

    ReplyDelete
  7. masyaAllah...menarik nye...ciptaan Allah

    ReplyDelete
  8. cantik nye!!~teringin nk pergi la..huhu...

    ReplyDelete
  9. wah cantek bangat.. mau pinjam pic kat sni buleh..? buleh laaahhhhhhhhh!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails