Skip to main content

Mesin Layan Diri Paling Pelik dan Gila Jual Ketam Hidup

Sebuah vending machine diberi nafas baharu dengan menjual makanan laut yang masih hidup kepada pelanggan di wilayah Zhejiang di China.


Mesin itu diperkenalkan oleh seorang usahawan di China yang dikenali sebagai Liu. Ia beroperasi di Hangzhou, China dengan menjual ketam hidup. Lebih pelik lagi, mesin itu menjual ketam yang telah disejukkan tetapi masih hidup.

Suhu dan kelembapan di dalam mesin layan diri itu ditetapkan pada tahap yang sesuai bagi memastikan ketam yang dijual terus hidup.

Para pembeli boleh mendapatkan makanan laut itu pada harga 20 hingga 60 yuan (RM10.60 hingga RM31.80) berdasarkan saiz ketam yang dibeli.


Lagi gambar-gambar menarik:

sumber: dailymail.co.uk, kosmo


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.