Skip to main content

Mesin Layan Diri Paling Pelik dan Gila Jual Ketam Hidup

Sebuah vending machine diberi nafas baharu dengan menjual makanan laut yang masih hidup kepada pelanggan di wilayah Zhejiang di China.


Mesin itu diperkenalkan oleh seorang usahawan di China yang dikenali sebagai Liu. Ia beroperasi di Hangzhou, China dengan menjual ketam hidup. Lebih pelik lagi, mesin itu menjual ketam yang telah disejukkan tetapi masih hidup.

Suhu dan kelembapan di dalam mesin layan diri itu ditetapkan pada tahap yang sesuai bagi memastikan ketam yang dijual terus hidup.

Para pembeli boleh mendapatkan makanan laut itu pada harga 20 hingga 60 yuan (RM10.60 hingga RM31.80) berdasarkan saiz ketam yang dibeli.


Lagi gambar-gambar menarik:

sumber: dailymail.co.uk, kosmo


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.