Skip to main content

Terbang Bersama Pesawat Hello Kitty

Tidak ramai yang pernah dengar nama Eva Air, syarikat penerbangan Taiwan yang beroperasi antara Taipei, Eropah, Amerika dan negara-negara Asia. Tetapi stigma itu cuba diubah dengan sedikit bantuan daripada kartun Jepun terkenal; Hello Kitty.Pengaruh kartun Hello Kitty ini telahpun digunapakai merentasi barisan tiga pesawat Eva Air, tetapi ia bukanlah satu-satunya kegunaan kartun popular ini. Hello Kitty juga digunakan pada kaunter check-in pesawat dan juga muncul pada sabun dispenser, tisu, cawan kertas, bekas aiskrim dan peralatan lainnya.


Syarikat penerbangan itu menerbangkan pesawat bertemakan Hello Kitty tersebut untuk perjalanan antara Taipei, Fukuoka, Narita, Sapporo, Incheon, Hong Kong dan Guam, dan semua destinasi Asia di mana kartun tersebut adalah sangat popular.

Peminat akan dapat menikmati lebih daripada 100
barangan  direka khas bertemakan Hello Kitty dalam penerbangan itu dan boleh membeli edisi terhad produk bebas cukai, seperti pasta berbentuk Hello Kitty, dari yang pramugari memakai apron Hello Kitty.

hellokittyjet

hellokittyjet
hellokittyjet
hellokittyjet
hellokittyjet
hellokittyjet
hellokittyjet
hellokittyjet
hellokittyjetsource: dailymail.co.uk, stewpig.com, google imageComments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.