Skip to main content

Gadis Yang Tak Pernah Mencuci Mekap Selama 2 Tahun


Apa yang terjadi ketika seseorang mengenakan make-up terus menerus tanpa mencucinya selama 2 tahun?


Inilah yang terjadi kepada Bae-Dal-mi, seorang gadis berusia 20 tahun berasal dari Korea Selatan. "Saya ingin tampil sempurna bila-bila sahaja, bahkan saya tetap menggunakan make-up ketika tidur," ungkapnya.

Kebiasaan ini bermula ketika dirinya jatuh cinta dengan make-up pada usia 14 tahun. Semenjak itu, dari waktu ke waktu make-up yang digunakannya semakin tebal.

Dia mengatakan bahawa benda yang paling penting dalam hidupnya adalah cermin. "Saya selalu melihat ke dalam cermin dan membawanya setiap saat," ujarnya pada sebuah acara variety show di korea.


Meskipun dirinya termasuk cantik tanpa make-up, dia tetap berasa tidak puas dengan penampilannya "Saya ingin melakukan pembedahan plastik pada 10 tempat di tubuh," ungkapnya.

Ibunya yang putus asa atas perilaku Bae-Dal-mi menghubungi sebuah program televisyen di korea dan menceritakan kisah anaknya yang pelik itu. Ketika tampil di acara itulah seorang doktor kecantikan berjaya memujuk gadis ini untuk membersihkan make-upnya.
Dan setelah penelitian khas dilakukan, diketahui bahawa kulitnya berumur dua kali ganda berbanding umur gadis itu sekarang.


sumber: http://forum.viva.co.idComments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.