Skip to main content

13 Bentuk Pulau Paling Pelik Yang Wujud di Planet Bumi

Terdapat banyak landskap yang menakjubkan di bumi, namun alam semula jadi tidak pernah berhenti untuk memukau. Pulau-pulau yang cukup cantik apabila dilihat dari paras bumi: kita tidak perlu membezakan mana-mana corak tertentu dalam reka bentuk mereka. Apabila dilihat dari atas, anda mungkin membayangkan bentuk pulau-pulau menjadi rawak, tetapi melihat imej-imej berikut boleh membuat anda berfikir lagi. Bergelimpangan di dalam lautan, pulau-pulau ini boleh kelihatan dalam pelbagai imej pelik yang menakjubkan!


1. Dolphin
 Pulau batu karang ini dikenali sebagai Flores Island, terletak di Indonesia
2. Smiley
 Pulau-pulau ini terletak dalam gugusan kepulauan Manukan, Mamutik dan Sulug di perairan negeri Sabah3. Boomerang
 Terletak di sebahagian kepulauan Spratly di Laut China Selatan. Boleh dilihat sekiranya anda mengambil penerbangan dari Kuala Lumpur ke Manila.4. Seahorse
 Inilah adalah Pulau Isabella, pulau terbesar dari pulau-pulau di Kepulauan Galapagos.5. Human Eye
 Pulau ini terletak di Lautan Hindi, merupakan sebahagian daripada kepulauan Maldives6. Cartoon Figure
 Pulau ini terletak di Kepulauan Sunda, Indonesia7. Stingray
 Pulau ini terletak di Laut Kattegat, merupakan pulau ketiga terbesar di Denmark8. Lungs
 Merupakan pulau persendirian yang terletak di Florida, USA 9. Venetian Mask
 Sekali lagi, ini di Kepulauan Maldives.10. Carrot
 Juga di Kepulauan Maldives. 11. Tree
Merupakan sebahagian daripada Kepulauan Scilly 12. Sperm 13. Heart
Dinamakan sebagai Pulau GaleĆĄnjak, ia terletak di perairan Laut Adriatic dan merupakan pulau milikan peribadi. 


source: http://www.environmentalgraffiti.com


Comments

 1. pulau yang bentuknya kaya kuda laut sangat bagus sekalih,.

  ReplyDelete
 2. keren mantap pemandangan pulau yang unik

  ReplyDelete
 3. pulau yang sangat unik dan indah sekali nice info

  ReplyDelete
 4. waw pulau yang sangat bagus sekali unik

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.