Skip to main content

Kafe Barbie Yang Serba Pink!!

Nasib baik Encik Billy bukan peminat anak patung Barbie, kalau tak mesti histeria tengok gambar-gambar di bawah ni...hehe. Okey, kalau anda memang peminat (atau bekas peminat) anak patung Barbie, mungkin anda akan 'rabun' mata melihat sebuah kafe Barbie yang pertama dibuka di dunia ini. Apatah lagi hiasan dalamannya keseluruhannya berwarna Pink!


Info Ringkas:
  • Kafe yang menampilkan tema patung permainan Barbie ini terletak di Taipei, Taiwan mula dibuka pada 31 Januari 2013 yang lalu.
  • Syarikat pembuat patung Mattel dari Amerika Syarikat memberi lesen kepada kumpulan Sinlaku untuk membuka restoran itu.
  • Restoran tersebut menyediakan kerusi dan meja yang berwarna merah jambu. Para pelayan wanita turut memakai pakaian seragam yang sama.
  • Kek-kek patung itu turut disediakan untuk para pengunjung.
  • Patung-patung Barbie juga dipamerkan di restoran tersebut.

Lagi gambar-gambar menarik:

sumber: kosmo, google image


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.