Skip to main content

8 Daripada 10 Telefon Android Paling Banyak Digunakan di Dunia Adalah Keluaran Samsung






Ia tidak menjadi rahsia lagi bahawa Samsung mendominasi pasaran Android, tetapi margin kedudukannya mungkin agak mengejutkan bagi sesetengah pihak. Menurut laporan dari  firma analisis telefon bimbit Localytics, syarikat dari Korea Selatan itu mendominasi 8 daripada 10 teratas dalam penggunaan peranti Android .
 



Seperti dijangkakan, flagship terbaru Samsung Galaxy S III dan model terdahulu Galaxy S II adalah senjata utama, secara gabungan mendominasi sebanyak 17.4% pasaran. Tidak ketinggalan model pertengahan Galaxy Ace jauh ditempat ketiga dengan 3% penguasaan, diikuti oleh phablets Note dan Note II dengan masing-masing 2.6% dan 2%.

Model Amazon Kindle Fire pula (bukan keluaran Samsung) berada dalam senarai dengan 1.7% daripada pengguna Android. Diikuti oleh tablet Galaxy Tab 2 7.0 dengan 1.4% daripada peranti Android. Telefon pintar lain dalam senarai adalah Galaxy Y, Droid RAZR (keluaran Motorola) dan 4G Epic.

Menurut laporan itu, Samsung menguasai 47% daripada jumlah bahagian pasaran Android.


sumber: gsmarena

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.