Skip to main content

Tidur Secara Meniarap Tingkatkan Potensi Mimpi Tentang Seks?


Tidur dengan menindih perut anda boleh meningkatkan mimpi tentang seks, kata satu kajian terbaru. Berdasarkan kajian yang meninjau 670 pelajar di Hong Kong, mereka mengumpul data mengenai postur tidur dan kandungan mimpi dan mendapati bahawa tidur meniarap menghasilkan mimpi lebih erotik berbanding tidur terlentang.  

Mereka juga digambarkan lebih banyak perasaan "penganiayaan," "diikat," dan "dikurung," lapor akhbar Daily Mail. Sebab bagi perasaan itu? Penyelidik berfikir ia mungkin mempunyai kaitan dengan otak mendapat oksigen yang kurang, yang mengakibatkan sensasi rasa sempit.

"Saya percaya bahawa otak semasa tidur tidak secara jelas terpisah daripada dunia luar," kata penyelidik , "dan rangsangan, termasuk mereka yang berpunca dari alam sekitar, mungkin dimasukkan ke dalam kandungan mimpi lebih kerap daripada minda sedar mereka. "


sumber: dailymail

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.