Skip to main content

Gambar-Gambar Mikroskopik Yang Mengagumkan!





Di bawah ini adalah gambar-gambar mikroskopik yang diperbesarkan sehingga beratus-ratus kali. Rupa-rupanya dunia mikro ini begitu berwarna-warni dan indah sekali. Nak tahu apa yang best?....jom layan!!


 Ini kepala nyamuk!..waa, banyak bulu dia


 Ini pula bakteria yang terdapat pada lidah manusia...banyaknya!

 Aksi seekor semut sedang menggigit mikrocip


 Ini pula permukaan silikon Mikrocip untuk RAM


 Bulu mata manusia sebenarnya berwarna hijau!


 Close-up pada permukaan buah Strawberry


 Sperma manusia!


Ini kabel nilon


 Ini adalah close-up pada debu-debu di bilik anda...antaranya termasuklah serbuk-serbuk kecil, bulu kucing, serangga, sawang dan dsb..


Close-up pada stokin yang diperbuat daripada nilon


 Hujung lidah seekor burung


Rupa spora pada roti..


sumber: http://unikgokil.blogspot.com

Comments

  1. Kenapa some of the time tak bole nak bukak web nieh ? malware detected segala. bengang je !

    ReplyDelete
  2. @Nufa Husin ha'ah ada malware detected.aku nk bukak td pn x bleh..skrg bleh pulak

    ReplyDelete
  3. berwarna warni!tapi ad certain geliiiii. hihihi

    ReplyDelete
  4. @Nufa Husin rasanya dh xde mslh...en Billy dh remove the offending content yg ada malware tuh

    ReplyDelete
  5. eh, betul ke bulu mata brwrna hjau? mcm x caye pulak. or bulu mata tu untuk manusia etnik lain kot.. hurm.... *wondering*

    ReplyDelete
  6. Wah. Wrne warni. so sweet~ hehe. geli pn ade gk, he

    ReplyDelete
  7. eeee geli ye. saya ni x bole sgt tgk bende2 camtu. naik geli la. tapi warna mmg cantik lebih2 lg suke sgt pic kat roti. tumbuh cendawan yg cute sgt... hheeheh

    ReplyDelete
  8. seram pon ada.. tp itulah kehebatan ciptaan Allah.. hehehe..

    ReplyDelete
  9. Euww geli . Tapi cantikk !

    -Ciptaan Tuhan kan . ;)

    ReplyDelete
  10. kurang2kan lah iklan tuan admin.. berat woah nk bukak site ni .. ahhahaha untung ckit pon ok :P

    ReplyDelete
  11. Haha..omey! Tp sram gk weyh! Pape pun Allah itu Maha Berkuasa..Maha Mncpta.. ^-^

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.