Skip to main content

'Expectation vs Reality' Bila Pergi Bercuti atau Travel?

Sebagai seorang yang suka travel, Encik Billy selalu menghadapi situasi ini; 'Expectation vs. Reality' yang mana selalu apa yang kita impikan bila mengunjungi sesuatu tempat tak seperti apa yang kita harapkan. Idealnya kita mengharapkan tempat itu tenang, tak ramai orang, nak selfie pun tak susah dan tak perlu bersesak-sesak, tetapi realiti adalah sebaliknya. Mesti korang pun pernah alami situasi macam ni kan? 

Cekidout 'expectation vs. reality'


1. Venice : Expectaion


Venice: Reality
2. Leaning Tower of Pisa : Expectation


Leaning Tower of Pisa : Reality3. Stonehenge : Expectation


Stonehenge : Reality
4. Beach of Rio de Janeiro : ExpectationBeach of Rio de Janeiro : Reality5. Taj Mahal : Expectation


Taj Mahal : Reality6. Mount Everest : Expectation


Mount Everest : Reality
7. Pyramid Egypt : Expectation


Pyramid Egypt : Reality
8. Santorini Greece : Expectation


Santorini Greece : Reality9. Great Wall of China: Expectation

Great Wall of China: Reality
10. Maldives : Expectation

Maldives : Reality
11. Eiffel Tower France : Expectation


Eiffel Tower France : Reality
12. Angkor Wat: Expectation


Angkor Wat: Reality
13. Borobudur: Expectation


Borobudur: Realitysource: http://imgur.com/, http://www.gettyimages.no/, http://yallabook.com/, http://peteandkristinaroam.blogspot.my/Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.