Skip to main content

12 Rahsia Kejahatan Yahudi Dalam Kitab Suci


Dalam buku Qabaih al-Yahud dijelaskan 12 kejahatan Yahudi yang termaktub dalam Al-Quran. Kejahatan itu adalah sebagai berikut:

 1. Menuduh Nabi Musa mempunyia penyakit kusta kerana tidak mahu mandi bersama mereka. (QS. 33:69)
 2. Enggan melaksanakan Taurat, sehingga Allah mengangkat gunung Tursina untuk mengambil perjanjian yang teguh. (QS.2:93)
 3. Tidak mahu beriman kecuali jika melihat Allah secara langsung. (QS. 2:55 dan 4:153)
 4. Mengubah perintah agar masuk negeri yang dijanjikan seraya bersujud dan mengucapkan hithah, iaitu memohon keampunan. Tetapi mereka mengganti perintah itu dengan cara melata di atas anusnya dan mengatakan hinthah, iaitu sebutir biji di rambut. (QS. 2:58-59
 5. Menuduh Nabi Musa mengolok-olok mereka ketika mereka disuruh menyembelih sapi betina. (QS. 2:67)
 6. Menulis Alkitab dengan tangan mereka, lalu mengatakan ini dari Allah. (QS. 2:79)
 7. Memutar-mutar lidahnya untuk menyakinkan bahawa yang dibacanya itu adalah wahyu yang asli. (QS. 3:78)
 8. Mengubah Firman Allah. (QS.2:75)
 9. Menyembah patung sapi saat ditinggal Nabi Musa yang pergi mengambil Taurat. (QS.2: 51 dan 92)
 10. Mengatakan Tangan Allah terbelenggu. (QS.5:64)
 11. Menuduh Allah itu faqir. (QS. 3:181)
 12. Menyuruh Nabi Musa dan Tuhannya berperang untuk mereka (QS.5:24)

Di samping itu, sosok nabi yang seharusnya dijadikan suri tauladan, sebaliknya didustakankan. Nabi Ibrahim dalam Kejadian 12:10-16 dan 20:1-14, dikisahkan sebagai orang yang hina, menjijikkan dan rakus harta benda. Beliau dituduh menjual isterinya yang cantik demi meraih keuntungan. Kitab suci mereka tidak pernah menceritakan beliau sebagai Nabi pemberani yang menghancurkan patung meskipun harus dilemparkan ke dalam api, menyeru ayah dan kaumnya meninggalkan kemusyrikan.

Kisah memilukan juga menimpa Nabi Luth. Dalam Kejadian 19:30-38, beliau dikisahkan menzinahi kedua anaknya dalam keadaan mabuk.

Islam adalah musuh kekal bagi Yahudi dan Nasrani. Sebab Islam adalah satu-satunya agama yang kitab sucinya membongkar secara langsung kesalahan dua agama itu. Ibarat seorang adik, ia berani membongkar kejahatan kedua kakaknya. Oleh sebab itu, kedengkian mereka tidak akan padam dan masih wujud dalam kajian-kajian mereka.

Contoh kedengkian intelektual ini seperti dakwaan bahawa Al-Quran banyak dipengaruhi kosa kata Ibrani, seperti diungkapkan Adnin Armas dalam bukunya Metodologi Bibel dalam Kajian Al-Quran. Dakwaan ini dicetuskan oleh Abraham Geiger (1810-1874), seorang rabi dan pendiri Yahudi Liberal di Jerman dalam karyanya, Apa yang telah Muhammad pinjam dari Yahudi?Jauh sebelumnya, Imam Syafi’i telah menolak dakwaan seperti itu dan menguatkan bahawa Al-Quran diturunkan dalam bahasa Arab. Sebab semua lafaz dalam Al-Quran mustahil tidak difahami oleh semua orang Arab, meskipun sebahagian lafaz itu ada yang tidak dimengerti oleh sebahagian orang Arab. Hal ini mengingat bahawa luasnya samudera bahasa Arab, bukan kerana kata itu tidak berasal dari bahasa Arab. Kerana kata-kata yang dituduhkan asing itu telah menjadi bahasa Arab, dikenal dan telah digunakan oleh masyarakat Arab sebelum turunnya Al-Quran.


sumber: http://www.atjehcyber.net

Comments

 1. islam adalah agamanya yang pling benar di dunia di dalam al quran telah di jelaskan

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.