Skip to main content

Kejadian Salji Turun di Indonesia Adalah Berita PALSU Semata-mata

Satu dua hari ini, newsfeed di Facebook  dan juga di Twitter dihujani dengan perkongsian berita tentang Salji yang kononnya turun di Indonesia buat pertama kalinya. Ramai yang share dengan melulu tanpa mengkaji terlebih dahulu kebenarannya. Screenshot dan video di atas adalah screenshot yang diambil dari video yang dikongsi sekitar Ogos 2013 yang lalu. Namun peliknya kenapa baru sekarang nak jadi trending?

Lagi satu kejadian yang sama juga kononnya berlaku di Filipina, menggunakan footage berita yang hampir sama dengan video di Indonesia. Dan video ini telah disahkan PALSU berdasarkan ulasan beberapa website berita di Filipina.

So folks, its just a hoax, dont just believe it blindly!

Comments

  1. Ever wanted to get free Facebook Followers and Likes?
    Did you know you can get these AUTOMATICALLY & TOTALLY FOR FREE by registering on Like 4 Like?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.