Skip to main content

Bagaimana Orang China Mencari Cinta di Love Supermarket

Mereka yang masih 'single' di China tidak perlu lagi bersusah payah untuk mencari 'soul-mates' masing-masing, mereka kini hanya perlu pergi ke Love Supermarket dan 'membelinya' terus dari sana.


Sebenarnya ia bukan mudah , tetapi ia adalah satu cara yang berdaya maju bagi mereka yang bujang untuk mencari pasangan yang serasi. Love Supermarket dibuka di Xizhimen dan merupakan sebahagian dari acara parti khas dalam sambutan Hari Bujang, yang disambut pada 11 November tahun lepas. 

Love Supermarket mempunyai lebih 500 pelawat dan telah menyaksikan 60 hubungan cinta yang berjaya. Lebih 200 gambar calon bujang tergantung di dinding dalam pertubuhan itu , bersama-sama dengan maklumat peribadi (umur , jantina , kerjaya , pendapatan, dan lain-lain ). Semua pelanggan perlu lakukan adalah memilih seseorang dan membayar 100 yuan untuk mendaftar untuk tarikh.
Pendapat mengenai Supermarket Love bercampur-baur. Ada yang percaya dikenakan cukai yang tinggi semata-mata untuk bertemu dengan seseorang, sebahagian yang lain tidak peduli tentang wang, tetapi ragu-ragu info perseorangan yang dipaparkan adalah tulen dan takut beberapa " akaun" telah ditubuhkan sendiri oleh pemilik.  

Tetapi, dengan lebih daripada 500,000 wanita tunggal telah melangkaui umur purata perkahwinan, Supermarket Cinta adalah dijangka untuk menjadi satu kejayaan.source: http://www.odditycentral.com


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.