Skip to main content

Billy Si Kambing Pemarah

Jangan salah anggap. Ini bukan entri tentang Encik Billy. Ini entri tentang se-ekor kambing bernama Billy. Arh, miris sungguh bila binatang pun dinamakan Billy. Jangan samakan Encik Billy dengan kambing pulak ye..


Sifat pemarah ternyata tidak hanya ada pada manusia, kambing pun memilikinya. Haiwan berkaki empat bernama Billy ini bahkan tidak segan untuk 'menyerang' sesiapa saja yang mendekatinya.

Dalam video singkat yang dikeluarkan oleh akhbar Daily Mail ini memperlihatkan aksi Billy yang mengejar sesiapa sahaja yang mendekatinya. Padahal kambing-kambing lain khusyuk meragut rumput.


Seorang wanita yang berjalan melewati Jalan Londrina dekat Sao Paulo pun menjadi sasaran serodokkannya.

Tidak puas menyerang pejalan kaki, kambing pemarah itu segera mengalihkan perhatiannya kepada sepasang penunggang motor. Bahkan seorang lelaki yang melintasinya dikejar-kejar, namun lelaki itu bernasib baik apabila sempat masuk ke dalam keretanya.


sumber; dailymail.co.uk


Comments

  1. aduh cik.. saya jadi takut nih sama kambing..soalnya kalau saya pulang kerja lewat ke daerah yang banyak kambungnya... hehe

    ReplyDelete
  2. pasti ada sebabnya tuh kambing itu jadi marah kaya gitu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.