Skip to main content

Smartphone Senipis Kertas Yang Boleh Dilenturkan Daripada Samsung

Samsung telah mempamerkan telefon pintar boleh lentur pada pameran gadget antarabangsa CES di Las Vegas baru-baru ini.


Meskipun begitu, Samsung mengatakan telefon pintar yang menggunakan sistem operasi Microsoft itu, adalah prototipe sahaja dan masih dalam proses pembangunan.

Untuk membolehkan telefon ini dilentur, Samsung meletakkan bahan kimia khas di atas plastik tipis bukan kaca.

Ia menggunakan teknologi pemancar cahaya organik diode atau OLED. Hanya lapisan tipis bahan kimia yang diperlukan untuk menghasilkan skrin yang cerah berwarna-warni.Samsung juga mempamerkan televisyen LED bersaiz 55inch yang melengkung di pameran itu, dikatakan menjadi yang pertama seumpamanya di dunia.sumber: www.memobee.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.