Skip to main content

Wajah Pengarah Filem Innocence of Islam Didedahkan


Untuk pertama kalinya, wajah sutradara filem kontroversi Innocence of Islam, Nakoula Basseley Nakoula, didedahkan kepada umum. Dalam gambar yang baru sahaja muncul, lelaki berusia 55 tahun itu dilihat sedang duduk di samping aktres Anna Gurji, yang turut berlakon di dalam filem tersebut.


Lelaki yang juga dikenali dengan nama Sam Bacile itu sedang ditahan oleh pihak polis di Amerika Syarikat (AS). Meskipun begitu, Nakoula tidak ditahan di penjara. Lelaki itu juga bersedia untuk menjalani pemeriksaan polis.


Nakoula adalah seorang warga Kristian Koptik Mesir yang ketika ini tinggal di California. Lelaki itu pernah didakwa atas kesalahan dadah dan pernah dipenjarakan pada 2011 lalu. Demikian, seperti dipetik dari akhbar Daily Mail , Minggu (16/9/2012).

Selain kes dadah, Nakoula juga dikhabarkan terlibat dalam skandal bank pada 2010. Namun Nakoula dibebaskan pada Jun 2011.

Sebelum ini, lelaki itu dirakamkan foto tanpa menunjukkan wajahnya. Namun ketika ini, pihak media telah berjaya membongkar wajah sebenar Nakoula.

Dalam gambar itu, Nakoula terlihat sedang duduk dengan Anna Gurji, aktres yang terlibat berlakon dalam filem itu. Gurji berperanan sebagai isteri Nabi Muhammad kini sedang dibelenggu ketakutan dengan insiden itu. Gurji sendiri tidak tahu menahu tentang perubahan carita asal filem tersebut.

“Saya berperanan sebagai pengantin muda dari seorang lelaki bernama George. Saya sendiri tidak tahu mengapa nama George diubah dengan nama Muhammad. Saya mengurung diri di rumah saya, saya takut warga di Timur Tengah akan menyalahkan saya,” ujar Gurji.

sumber: dailymail, okezone

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.