Skip to main content

Melawat Muzium Mee Segera di Jepun


Memperingati 40 tahun penghasilan mee segera pertama di dunia oleh perusahaan syarikat makanan Nissin, sebuah muzium mee segera didirikan di Yokohama, sebelah selatan Tokyo, Jepun. Di muzium yang diberi nama 'Cup Noodles Museum' ini, pengunjung dapat melihat sejumlah koleksi mee segera dari waktu ke waktu. Selain itu pengunjung juga dapat menikmati sensasi 'Cup Noodles Park', sebuah pameran interaktif tentang proses pembuatan mie.

 Seorang pengunjung melihat koleksi mee segera yang dipamerkan di Cup Noodles Museum di Yokohama, Jepun.


 Cup Noodles Museum di Yokohama, Jepun.


 Seorang gadis bermain-main di 'Cup Noodles Park', sebuah atraksi interaktif tentang pembuatan mee segera.


 Seorang pengunjung melihat pameran ilusi optik yang ditampilkan di Cup Noodles Museum.


 Seorang pengunjung menyentuh patung pengasas syarikat makanan Nissin, Momofuku Ando.


Seorang kanak-kanak membuat mie di 'Kilang Ramen Ayam', di mana pengunjung dapat belajar membuat mie.


sumber: http://duniaandromedaku.blogspot.comComments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.