Skip to main content

Gambar River Cruise di Sungai Amazon, Dengan Kapal Bertaraf 5 Bintang


Aqua Expedition adalah satu pakej pelayaran mengharungi sungai Amazon diatas Kapal dengan kemudahan bilik hotel 5 bintang. Hanya terdapat 12 buah bilik penginapan yang disediakan. Bilik-bilik ini direka khusus dengan dinding berkaca yang membolehkan anda menikmati keindahan panorama sungai dan hutan Amazon.


Anda boleh memilih tempoh pelayaran sama ada 3, 4 atau 7 hari. Sekiranya anda beranggapan perlu datang ke Brazil untuk menikmati pelayaran ini, ternyata anda silap kerana ia hanya terdapat di Peru (sebahagian sungai Amazon turut mengalir di Peru). 

source: http://www.blessthisstuff.com

Comments

  1. kat amazon dah la ada piranha. sekali terjatuh..gulp!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.