Skip to main content

Perbezaan Dimensi Antara 0D, 1D, 2D, 3D, 4D dan 5D


Teknologi imej/paparan/skrin terkini pada zaman ini telah pun mencapai ke tahap 5D (5 dimension). Namun tahukah korang apakah itu 5D? Okey, sila lihat diagram di bawah...Ada paham?

Seriously Encik Billy sendiri pun tak berapa nak paham. Otak Encik Billy sekadar mampu menangkap konsep 3D...4D dan 5D terlalu kompleks!Comments

 1. 4d terjadi apabila 3d di expand lagi lantas mencetus ruang infiniti

  apabila 5 garisan yang disambung dari 1 titik dan dihubungkan antara satu sama lain akan membentuk kotak2 3d yang banyak dan banyak dan banyak. Lagi banyak dari infiniti 4d

  Senang citer, 1d tu cuma garisan. 2 d lukisan. 3 d benda hidup. 4 d infiniti (x dpt dirungkai) 5 d ??

  ReplyDelete
 2. pening!@#$%^&*pening!@#$%^&*(

  ReplyDelete
 3. Cuba tgk video imagining the tenth dimension dalam youtube. Mungkin boleh membantu.

  http://www.youtube.com/watch?v=XjsgoXvnStY

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.