Skip to main content

Minuman Ringan Dari Air Kencing Lembu di India
Gau Jal, Minuman Ringan Yang Dibuat dari Air Kencing Lembu


Sebuah perusahaan minuman di India menyatakan akan memproduksi sejenis minuman ringan unik yang  diperbuat daripada air kencing lembu dan dikatakan berkhasiat mengubati dan mencegah pelbagai jenis penyakit.

Jabatan Perlindungan Lembu di Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS),pengeluar minuman itu , merencanakan untuk memasarkan minuman yang dalam bahasa Hindinya dikenali sebagai Gau Jal atau air lembu pada awal tahun ini.

Meskipun menimbulkan kekhuatiran pelbagai pihak mengenai impak kesihatan dari minuman ringan tersebut, Om Prakash, Ketua Bahagian Perusahaan syarikat itu menegaskan minuman ini akan menjadi sajian nikmat. Selain menawarkan rasa minuman yang nikmat, air lembu ini juga dikatakan memiliki sejumlah khasiat perubatan, di antaranya dapat mengubati beberapa penyakit kronik seperti kanser dan penyakit hati.


p/s: teringat pulak kes di India tahun lepas bila beratus-ratus orang mati akibat minum arak buatan sendiri yang dicampur dengan minyak gas...mungkinkah softdrink dari air kencing lembu ini jawapan kepada arak buatan tersebut? hmm...
sumber: http://zc-secret.blogspot.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.