Skip to main content

11 Jalan Raya Paling Ekstrim/Berbahaya/Menakutkan di Dunia





So far jalan raya paling ekstrim yang pernah Encik Billy lalui adalah jalan ke Cameron Highland (melalui Tapah dan Simpang Pulai) serta jalan raya ke Kelantan melalui Grik. Dan boleh dikatakan setiap kali melalui jalan-jalan ini, Encik Billy akan pening-pening malah pernah muntah dua tiga kali! 

Bayangkan jika jalan-jalan di atas saja sudah ekstrim (bagi encik Billy la), apatah lagi jalan raya- jalan raya di bawah ini yang sememangnya tak tergambar tahap ke-ekstremannya!


1. Stelvio Pass Road, Italy

 



2. Trollstigen, Norway
 
 



3. Col de Turini, France
 
 



4. North Yungas Road, Bolivia
 
 



5. Taroko Gorge Road, Taiwan (Chungheng)
 
 



6. Los Caracoles Pass, Andes
 
 



7. Lena Highway, Russia
 
 



8. Guoliang Tunnel Road, China
 
 



9. Atlas Mountains Road, Morocco
 
 



10. The Way to Fairy Meadows, Pakistan
 
 



11. Grimsel Pass, Switzerland
 
 

sumber: http://www.mediadump.com/


Comments

  1. dahsyat betol.. seram dan pening nak lalu kat jalan mcm tu..

    ReplyDelete
  2. tudiaaaa...ngeri je aku tgok..nasib kat m'sia xda..

    ReplyDelete
  3. pelik..jalan kat switzerland dgn italy mcm sama je...mmm...klau handal, try drift kat situ..pehhh

    ReplyDelete
  4. nengok ajer dah poneng nih.... mak aiiiiii.... 10x pengsan sumpah aku tak nak lalu jln nih...

    ReplyDelete
  5. HAHAHAHA!! woooohoooo !! mesti best giler lalu jln2 nie !!! waaahhh!! nak pergi2!

    ReplyDelete
  6. wat la ala2 k.l drift kat sini..kite tgk pelakon mane yg sanggup amek job tu..hahaha

    ReplyDelete
  7. harap2 dapat jejakkan kaki dan kereta kat sana. amin~

    ReplyDelete
  8. wah....dasat betol jalan2 ni..
    lulus SIRIM ker x ni..ehehe

    ReplyDelete
  9. Jalan2 kat Malaysia lagi menakutkan, banyak eksiden. Jalan2 ni dah sah kena bawak slow cuma takut tanah runtuh... ha ha. Tapi kalau terbabas, kubor kau kat situ ler.

    ReplyDelete
  10. kat m'sia highway pan borneo la yang paling bahaya..cuba korang google...

    ReplyDelete
  11. bukan ke semua jalan dalam neyh ade lam game need for speed the run ?

    ReplyDelete
  12. pergh, sah gigil kepala lutut nk bawak kete kene lalu sini... nangis kalau kene lalu jln2 ni..

    ReplyDelete
  13. bolivia dan pakistan lebih seram,curam dan jelek jalannya

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.