Skip to main content

Pulau-Pulau Peribadi Milik Selebriti Terkenal Dunia





Baru-baru nikan kecoh pasal penjualan beberapa buah pulau di Sabah kepada pihak asing yang menyebabkan segelintir orang marah kepada kerajaan negeri Sabah. Encik Billy malaslah nak ulas pasal perkara ni, biarlah mereka-mereka yang berkenaan sahaja selesaikan. Entri kali ni nak melawat beberapa buah pulau yang 'dibeli' oleh selebriti-selebriti terkenal dunia untuk dijadikan sebagai pulau peribadi mereka. 


Rata-rata para selebriti terkenal dunia memiliki pulau peribadi sendiri. Sebab bagi mereka memiliki pulau bukan hanya untuk menjaga privasi tetapi juga sebagai lambang status (symbol status) mereka. Pulau merupakan 'kerajaan' mereka, di mana mereka bebas melakukan apa saja perkara tanpa ada yang melarang. Berikut ialah para public figure yang memiliki pulau sebagai tempat mereka 'bersembunyi' dari sorotan mata dunia.


Johnny Depp – Little Halls Pond Cay, Bahamas 


Mel Gibson – Mago Island, Fiji 


Leonardo DiCaprio - Blackdore Cay, Belize


Eddie Murphy - Rooster Cay, Bahamas


Celine Dion - Ile Gagnon, Quebec


Faith Hill and Tim McGraw - Bahamas


John Lennon - Irish 'Beatle Island'


Marlon Brando - Tetiaroa Atoll, French Polynesia


Shakira – Bonds Cay, Bahamas 


Michael Schumacher - Island in the World, Dubai


Ricky Martin - Island in Angra dos Reis, Brazil


Nicholas Cage - Leaf Cay, Bahamas


Peter Nygard - Nygard Cay, Bahamas


David Copperfield - Musha Cay, Bahamas

 Sape lah agaknya rakyat Malaysia yang ada private island sendiri? Tertanya-tanya jugak.
 
source: http://www.privateislandsmag.com/

Comments

  1. universiti malaysia terengganu ada pulau sendiri
    di terengganu
    Pulau Bidong

    ReplyDelete
  2. wow aku x sngka eddie murphy yg berlakon sebagai "donkey" dalam cite shrek ade pulau sendiri

    ReplyDelete
  3. saya..saya..ada pulau sendirik..nak ambik gambo ke..hehe..ntih bole sy kemas2 dulu bilik sy..buka sarung bantal sy tuh ada lor pulau2 bekas air liur basi..hehe..byk yoooo..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.