Skip to main content

Doodle Khas Sempena Ulang Tahun Ke-13 Google

 
 
 
 
Sudahkah anda mengakses laman Google hari ini? Jika ya, anda pasti sudah melihat Doodle khas dari Google bukan? Tepat hari ini, Selasa (27 September 2011), Google merayakan ulang tahunnya yang ke-13.


Logo Google biasa diganti dengan gambar kek beserta huruf yang membentuk nama 'Google' yang dipakaikan dengan topi sambutan hari jadi.

Sehingga kini, ulang tahun enjin carian terkenal itu masih kurang jelas kerana Google pernah merayakan ulang tahunnya pada 7 September.

Meskipun begitu, domain Google.com didaftarkan pada 15 September 1997. Dan hari ini, 27 September pula ditetapkan sebagai ulang tahun ke-13 nya.

13 tahun berkecimpung di dunia teknologi bukanlah waktu yang singkat dan faktanya, Google berjaya berkembang dengan luar biasa.

Happy Birthday Google!

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.