Skip to main content

Kereta Sport Mewah Milik Muammar Gaddafi
Dia pemerintah di negara bergolak, Libya. Dengan pemerintahan secara kuku besi selama lebih 40 tahun, adalah tidak menghairankan kekayaan yang dikumpul oleh beliau begitu banyak, terutama sekali dari hasil minyak yang menjadi pendapatan utama  negara itu. 

Sering dikenali dengan cita rasa yang luar biasa, Muammar Gaddafi mereka sendiri kereta impiannya. Kereta mewah di bawah ini direka sendiri oleh Gaddafi pada tahun 2009.

 

Dinamakan sebagai Saroukh el-Jamahiriya (Libyan Rocket), kereta ini mempunyai 5 tempat duduk dan berkuasa 230 hp V6. Dikatakan sebab utama beliau mereka kereta tersebut adalah kerana kadar kemalangan yang tinggi di Libya, beliau mahu kereta yang lebih selamat dan selesa buat rakyatnya...

 

source: http://haphappy.com

Comments

  1. Kreta mewah hasil dri pemerintahan kuku besi..huhu..pandai juga c Ghadafi ni mereka cipta ya..knapa tak ceburi bidang designer je..aman dunia..

    ReplyDelete
  2. cehhh... haa, sokong nancy poh.. asal la de x jadi designer kete je, dripada jadi org yg dibenci

    ReplyDelete
  3. Terbaiklah kereta ni..dah tamat perang ni ada lagi ke kereta ni ye??

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.