Skip to main content

Rumah Terkecil Seluas 46 Meter Persegi Yang Super Cool
Siapa kata anda tidak boleh hidup selesa di ruang yang sempit? Kini, dengan ruang sekecil 46 meter persegi (kira-kira 500 kaki persegi) anda mampu hidup selesa bagaikan suasana di sebuah kondo mewah!


Info Ringkas:
  • Projek ini yang diberi nama East Village Studio ini direka oleh sebuah firma arkitek,  Jordan Parnass Digital Architecture (JDPA) berpangkalan di New York. 
  • Berkeluasan hanya 46 meter persegi, setiap inci ruang di rumah ini direka secara terperinci dengan dengan kaedah memaksimumkan ruang untuk mewujudkan fungsi kediaman dan ruang bekerja sekaligus.
  • Melalui kaedah itu, ruang simpanan dan rak direka secara terperinci sehingga mampu untuk memaksimumkan ruang lantai. 
  • Dengan ruang sekecil itu, anda mampu mendapat 2 pakej dalam 1 ; iaitu rumah dan pejabat sekaligus dalam 1 unit. Malah ia turut lengkap dengan sebuah ruang tamu yang luas, ruang pejabat, bilik tidur yang unik, sebuah dapur moden,  bilik air dan tentunya ruang simpanan yang luas. 

 Lagi gambar-gambar menarik:

 
 
 
 
 
 
 

sumber: http://www.jesad.com, http://twistedsifter.com, http://theberry.com, http://www.treehugger.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.