Skip to main content

[Salam Aidiladha]- Gambar Kesesakan Teruk Kereta Api di Bangladesh

Demi semangat menyambut dan menghayati makna Hari Raya Idul Adha, umat Islam di Bangladesh tidak kisah  bersesak-sesak/berkorban menggadai nyawa menaiki kereta api yang sudah terlebih kapasiti untuk pulang ke kampung halaman masing-masing. 

Dahsyat, memang dahsyat! Tapi kagum dengan semangat yang ditunjukkan. 
Jom tengok gambar-gambar di bawah....ada juga video yang diperoleh daripada youtube untuk anda tonton. Video yang menggambarkan keadaan sebenar di sana...video keadaan sebenar di sana:p/s: Saya di Billy Info mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Idul Adha buat semua pengunjung, pelawat dan pembaca, terutama sekali buat follower2 setia blog ini yang beragama Islam. Semoga semuanya dilimpahi rahmat dan keberkatan dari Yang Maha Khalik.

sumber gambar: reuters, AP, google search image, yahoo search image
video: youtube

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.